Szerző: Koi Tamás

2021. április 22. 13:57

Visszatáncolt a Revolut, nem lesz díjemelés Magyarországon

Az előzetesen kommunikált változásokkal ellentétben mégsem emeli meg az ATM-es tranzakciók díjtételeit holnaptól a magyar ügyfelek számára a Revolut.

Meggondolta magát a Revolut, a hazánkban kifejezetten népszerűnek számító, litván bejegyzésű fintech-szolgáltató az eredetileg kiküldött tájékoztató tartalmával ellentétben mégsem emeli meg egyes szolgáltatások - így elsősorban az ATM-készpénzfelvétel díját - a magyar ügyfelek esetében.

A változások eredetileg a holnapi naptól léptek volna érvénybe, a cég ugyanakkor egy ma kiküldött üzenetben közölte, sem az ATM-készpénzfelvételi díjak, sem a nemzetközi utalások díjai nem változnak, az ezzel kapcsolatos korábbi tájékoztatás "téves" volt.

revolut_cards

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Revolut visszatáncolásában szerepet játszhatott, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemtetszésének adott hangot, illetve a magyar jogszabályba ütközőnek találta az egyoldalú díjváltoztatást, és bár nincs jogköre eljárni a konkrét ügyben, a Litván Nemzeti Bankhoz fordult, illetve felszólította a Revolutot a jogkövető magatartásra.

A fintech cég akkor még úgy nyilatkozott, mindenben a hatályos törvények szerint járt el, a jelek szerint azonban azóta a tüzetesebb vizsgálat azt mutatta, hogy mégsem feltétlenül így történt, így a társaság a változtatások visszavonásával jó eséllyel megúszott egy piacfelügyeleti vizsgálatot.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról