Szerző: Koi Tamás

2021. április 22. 13:57

Visszatáncolt a Revolut, nem lesz díjemelés Magyarországon

Az előzetesen kommunikált változásokkal ellentétben mégsem emeli meg az ATM-es tranzakciók díjtételeit holnaptól a magyar ügyfelek számára a Revolut.

Meggondolta magát a Revolut, a hazánkban kifejezetten népszerűnek számító, litván bejegyzésű fintech-szolgáltató az eredetileg kiküldött tájékoztató tartalmával ellentétben mégsem emeli meg egyes szolgáltatások - így elsősorban az ATM-készpénzfelvétel díját - a magyar ügyfelek esetében.

A változások eredetileg a holnapi naptól léptek volna érvénybe, a cég ugyanakkor egy ma kiküldött üzenetben közölte, sem az ATM-készpénzfelvételi díjak, sem a nemzetközi utalások díjai nem változnak, az ezzel kapcsolatos korábbi tájékoztatás "téves" volt.

revolut_cards

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Revolut visszatáncolásában szerepet játszhatott, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemtetszésének adott hangot, illetve a magyar jogszabályba ütközőnek találta az egyoldalú díjváltoztatást, és bár nincs jogköre eljárni a konkrét ügyben, a Litván Nemzeti Bankhoz fordult, illetve felszólította a Revolutot a jogkövető magatartásra.

A fintech cég akkor még úgy nyilatkozott, mindenben a hatályos törvények szerint járt el, a jelek szerint azonban azóta a tüzetesebb vizsgálat azt mutatta, hogy mégsem feltétlenül így történt, így a társaság a változtatások visszavonásával jó eséllyel megúszott egy piacfelügyeleti vizsgálatot.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.