Szerző: Koi Tamás

2021. március 22. 12:38

Suhogott a moderátorok kaszája év végén a Facebookon

Elsősorban a koronavírussal kapcsolatos konteókkal, illetve az azokkal összefüggésben álló hamis fiókokkal szembeni küzdelem állt a Facebook moderátori csapatának célkeresztjében a tavalyi utolsó negyedévben.

A tavalyi utolsó negyedévben is sok munkát adott a Facebook jelenleg mintegy 35 ezer főt foglalkoztató moderátori csapatának a pandémiával kapcsolatos konteók kigyomlálása a közösségi felületekről. A cég ma közzétett átláthatósági beszámolója szerint tavaly októbertől novemberig rekord mennyiségű, 1,3 milliárd (!) hamis profilt töröltek a szolgáltatásból.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A fentiek mellett az oldalról eltávolítottak mintegy 12 millió olyan, COVID-19 vakcinákra és az oltásokra általánosan vonatkozó bejegyzést, melyet globális egészségügyi szervezetek félrevezetőnek jelöltek meg. A koronavírussal kapcsolatos álhírek eltávolítását a moderátorcsapat mellett fejlett mesterséges intelligencia algoritmusok is támogatják. 

A Facebook a blogposztban felhívja továbbá a figyelemet a tényellenőrző programjára is, mely elsősorban a "jóindulatúan" közzétett álhírek visszaszorítását célozza, kevésbé drasztikus módszerekkel. Ez a program márciustól Magyarországra is kiterjed az AFP közreműködésével.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról