Szerző: Koi Tamás

2021. március 11. 12:40

Személyes részvétellel tartanák meg idén a barcelonai MWC-t

Az eseményt szervező GSMA továbbra is kitart azon terve mellett, hogy a tavalyi év kihagyása után idén személyesen is látogathatóvá váljon a mobilipar legnagyobb szakmai rendezvénye, a barcelonai Mobile World Congress.

Tavaly számos expó és szakmai rendezvény áldozatul esett a pandémiának, így elsők között esett el a barcelonai Mobile World Congress - a járvány európai kitörését követően a rendezvény már gyakorlatilag a végső fázisban kellett lemondani. Az eseményt szervező GSMA reméli, hogy a világjárvány harmadik hulláma rövidesen elvonul, így kitart azon terve mellett, hogy az MWC idei barcelonai kiadása az online közvetítések mellett személyesen is látogatható legyen.

biz-mwc-1200295200

A szervezők a barcelonai MWC szokásos, február végi időpontjában a sanghaji expót már személyes részvételi lehetőséggel tartották meg, az eseményre 17 ezren látogattak ki, és az eddigi beszámolók szerint egyetlen pozitív koronavírusos-tesztet sem jelentettek azzal összefüggésben a hatóságok. A sanghaji MWC-n ugyanakkor a barcelonaival szemben alig vettek részt külföldi szakemberek, érdeklődők, ami nagy mértékben hozzájárulhatott ahhoz, hogy a vírus a nagy számú kontaktus ellenére nem volt jelen szinte egyáltalán.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A Barcelonába tervezett esemény során a GSMA igyekszik hangsúlyozni, hogy maximális óvintézkedésekre törekszik, melynek részeként a korábbi évek százezret is meghaladó látogatószámát jelentős mértékben csökkenteni kívánják. Emellett a résztvevőknek az aktuális fertőzöttségi mutatóktól függően szigorú beutazási szabályokkal kell számolniuk.

Bár a nagy nevek közül egyebek mellett az Ericsson, a Nokia, a Sony és az Oracle már korábban jelezte, nem vesz részt fizikai standdal az idei eseményen, az expóra érkező látogatók mind a szakma képviselői, mind pedig a turizmusból jelentős bevételre szert tévő katalán főváros számára potenciális bevételgeneráló és üzleti lehetőség.

Az idei MWC Barcelona a tervek szerint június 28-án nyitja majd meg a kapuit.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról