Szerző: Koi Tamás

2021. március 4. 13:23

Jobb későn mint soha: itt a PC-s Whatsapp videochat

A pandémia harmadik hullámának felívelő szakaszában élesítette asztali applikációiban a személyes videochat- és hanghívás funkcióját a Facebook égisze alatt működő Whatsapp.

Jobb későn mint soha alapon a Whatsapp asztali (windowsos és Mac-es) applikációiban is megjelent a videochat és hanghívási lehetőség, jóllehet egyelőre szó sincs arról, hogy a Facebook tulajdonában lévő platform ezzel a népszerű meetingszoftverekkel kívánná felvenni a versenyt.

A Whatsapp ehelyett a személy-személy közti kommunikációra fókuszál az új szolgáltatásában, azaz mind a hang- mind a videochat csak két résztvevős lehet - fontos szempont, hogy akárcsak a szöveges chatek esetében, úgy a video- és hanghívásoknál is alapbeállítás a végponti titkosítás.

A szolgáltató szerint a tavaly év végén már bétateszt üzemmódban bevezetett új kommunikációs lehetőségek a pandémia idején különösen jól jönnek a távoli kapcsolattartáshoz, melyhez a mobilok kis kijelzője nem mindenki számára nyújt megfelelő megoldást. Vagyis röviden összefoglalva, az újdonság többnyire a hatékony nagyi-unoka kommunikációt igyekszik elősegíteni.

A cég ezzel együtt a csoportos videohívás és hanghívás funkciókról sem mond le, azok bevezetését egy későbbi időpontra ígérik.

a címlapról

váltságdíj

12

Hackerek zsarolják az Apple-t

2021. április 22. 09:50

A cég gyártópartnerétől több tervrajzot is elloptak, a Quanta nem fizet, most az Apple-t zsarolják.