Szerző: Koi Tamás

2021. március 3. 13:05

Itt a sorozatfüggők szótár-appja

Magyarországon a tartalomfogyasztás egyik jellemző trendje, hogy a többség felirat, de inkább szinkron nélkül le sem ül megnézni egy sorozatot vagy filmet. Aki viszont már megugrotta a minimumot, az akár tovább is fejlesztheti angol nyelvtudását, melyhez egy svájci-magyar startup fejlesztett újszerű segédletet.

A nyelvtanulás egyik legfontosabb része a szótanulás, mégis sok ember számára ez jelenti az egyik legnagyobb problémát egy nyelv elsajátításakor. Ezzel a jelenséggel láthatóan a Skeebdo társalapító-gárdája is tisztában van, ezért hozták létre azt a nyelvtanulást segítő applikációt, mely a tankönyvszerű módszerek helyett népszerű filmek és sorozatok segítségével tanítanak meg angol szavakat.

skeebdo

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az ötletgazdák szerint a Skeebdo-val már napi pár perc időbefektetéssel egy adott film összes releváns ismeretlen angol szava megtanulható, illetve a kontextus, vagyis a filmben elhangzott mondatrészek segítségével az is elsajátítható, hogy egy adott szót hogyan kell használni. A Skeebdo ehhez a már jól ismert szókártyákat használja a tanításra, miközben egyre nehezedő feladatok elé állítja a felhasználót.

A szókincsbővítést az teszi igazán személyessé, hogy a tanulásra javasolt szavak a tanuló angol szintjéhez igazodnak, így minden felhasználó különböző nehézségű szavakat kap (a platform adatbázisában jelenleg több mint 200 ezer film és sorozat szavai érhetők el, ami 40 ezer egyedi szót és kifejezést takar).

A filmek és sorozatok mellett a csapat tervei között szerepel további tartalmak bevonása mint könyvek, újságcikkek, illetve YouTube videók. Az applikáció idén január végén vált elérhetővé Android és iOS platformra egyaránt, a célközönség a 16-45 éves, angolul legalább alapfokon értő korosztály.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról