Szerző: Koi Tamás

2021. február 17. 14:02

Az extrém időjárás miatt leállásra kényszerült a Samsung austini chipgyártó üzeme

A helyi áramszolgáltató kérésére, a fogyasztói áramhálózat további fennakadásainak megelőzése érdekében több félvezetőgyártó is ideiglenesen leállította a termelést a texasi Austinban.

Óriási fennakadásokat okoz többek közt Texas állam számára az Uri nevű vihar keresztülvonulása a térségben, melynek köszönhetően a lakosság biztonságos ellátása érdekében több helyi termelőüzemet arra kértek, hogy teljesen kapcsolja le áramfogyasztását. 

Ingyenes Kubernetes workshop április 27-én (x)

A piacvezető Rancher szakértői bemutatják, hogyan kezelhető hatékonyan a gyakorlatban a Kubernetes.

Ingyenes Kubernetes workshop április 27-én (x) A piacvezető Rancher szakértői bemutatják, hogyan kezelhető hatékonyan a gyakorlatban a Kubernetes.

A különösen zord téli időjárásnak köszönhetően több százezer austini háztartás maradt hétfőn áram nélkül, a terhelés miatt pedig a fogyasztók fokozatos visszakapcsolása, illetve az átterhelés is kudarcot vallott. A helyi áramszolgáltató felkérésére a Samsung, az Infineon és az NXP a mai nappal ideiglenes jelleggel leállította a termelést - ezzel gyakorlatilag teljesen megszüntetve az áramfelvételt - austini chipgyártó üzemében.

A tervezett leállás a Samsung, illetve más félvezetőipari szereplők érdekeit is szolgálja, hiszen az üzem területét érintő áramellátási zavarnak súlyosabb következményei lehetnének - emlékezetes, hogy a Samsung egyik dél-koreai üzemében egy 2018-as, 30 perces nem tervezett üzemszünet a gyár teljes havi termelésének 11%-át elvitte, miután a részben megmunkált szilíciumostyákat nem lehetett az újraindulást követően felhasználni.

a címlapról