Szerző: Koi Tamás

2021. február 15. 12:17

Nyolc hónap után újra nőttek az okostelefon-eladások Kínában

Tavaly rendkívül nehéz éven volt túl az okostelefon-piac mind globálisan, mind régiós bontásban. Kínában januárban először produkált növekedést a szegmens nyolc hónapnyi folyamatos visszaesést követően.

Nyolc hónapnyi folyamatos visszaesést követően idén januárban kilőtt a kínai okostelefon-piac, derül ki a Kínai Infokommunikációs Akadémia (CAICT) nevű, állami kutatóközpont által szolgáltatott friss gyorsjelentésből. A szervezet szerint januárban havi szinten 51%-kal nőttek az eladások a világ legnagyobb okostelefon-piacán, az éves növekedés pedig ennél is látványosabb, hiszen a valamivel több mint 40 millió készülék nagyjából 93%-os piacbővülésnek felelt meg.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Érdemes ugyanakkor leszögezni, hogy Kínára a világon elsőként csapott le a koronavírus járvány, mely éppen tavaly januárban tetőzött az országban, megbénítva a gyártást, a logisztikát, a kereskedelmet, illetve jelentősen befolyásolva a keresletet is. A piac belterjességét egyébként jól jelzi, hogy az eladott készülékek közül csak 6,4 millió érkezett külföldi gyártótól, jellemzően az Apple-től, a fennmaradó mintegy 33,7 millió okostelefon valamelyik kínai cég nevéhez köthető - ezzel együtt a külföldi gyártású telefonon részarányának erősödése érezhető, elsősorban az új, 5G-s Apple modellek megjelenését követően.

Az 5G-s készülékek fokozatos térnyerése Kínában szintén jól látható folyamat, így a januárban eladott okostelefonoknak már a kétharmada képes volt az új generációs hálózatra csatlakozni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról