:

Szerző: Koi Tamás

2021. február 11. 13:31

Bootcamp cégbe vásárolta be magát a Netacademia tulajdonosa

Újabb cégvásárlás révén bővül a tréningpiac egyik legnagyobb szereplője, a Training360 Kft. A vállalat a NetAcademia tavalyi akvirálása után most a szoftverfejlesztőket és tesztelőket képző, az egyik legismertebb iparági szereplőnek számító PROGmasters márkatulajdonosában, a QTC Kft-ben szerzett jelentős tulajdonrészt.

A Netacademia tavalyi felvásárlását követően tovább folytatja akvizíciós tevékenységét a hazai informatikai képzési piac meghatározó szereplője, a Training360 Kft. A társaság ezúttal a PROGmasters márkatulajdonosában, a QTC Kft-ben jutott 67%-os tulajdonrészhez, ezzel megszerezve a cég irányítását. Az üzlet értékét a felek nem hozták nyilvánosságra.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cégek által kiadott sajtóközlemény szerint a PROGmasters mögött álló QTC Kft. évről évre dinamikusan növelte árbevételét, mely 2020-ra az előzetes várakozások alapján átlépheti a 300 millió forintot.  A Training360 Kft. részéről saját tőkéből finanszírozott üzletrészszerzés január közepén már lezárult. A magyar tulajdonú Training360 csoportszintű, konszolidált árbevétele 2021-ben várhatóan meghaladja a 3,5 milliárd forintot.

Az új tulajdonos az akvizíció kapcsán kiemelte, a Netacademia felvásárlása során az a döntés született, hogy az új tulajdonos megőrzi a márkanevet és változatlan szellemiségben viszi tovább a céget. A PROGmasters esetében is ez a Training360 stratégiája.       

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.