Szerző: Koi Tamás

2021. február 11. 13:31

Bootcamp cégbe vásárolta be magát a Netacademia tulajdonosa

Újabb cégvásárlás révén bővül a tréningpiac egyik legnagyobb szereplője, a Training360 Kft. A vállalat a NetAcademia tavalyi akvirálása után most a szoftverfejlesztőket és tesztelőket képző, az egyik legismertebb iparági szereplőnek számító PROGmasters márkatulajdonosában, a QTC Kft-ben szerzett jelentős tulajdonrészt.

A Netacademia tavalyi felvásárlását követően tovább folytatja akvizíciós tevékenységét a hazai informatikai képzési piac meghatározó szereplője, a Training360 Kft. A társaság ezúttal a PROGmasters márkatulajdonosában, a QTC Kft-ben jutott 67%-os tulajdonrészhez, ezzel megszerezve a cég irányítását. Az üzlet értékét a felek nem hozták nyilvánosságra.

Docker és Terraform képzésekkel indul a tavaszt! (x)

Április 19-20-án 12 órás online, alapozó képzéseket indít a HWSW.

Docker és Terraform képzésekkel indul a tavaszt! (x) Április 19-20-án 12 órás online, alapozó képzéseket indít a HWSW.

A cégek által kiadott sajtóközlemény szerint a PROGmasters mögött álló QTC Kft. évről évre dinamikusan növelte árbevételét, mely 2020-ra az előzetes várakozások alapján átlépheti a 300 millió forintot.  A Training360 Kft. részéről saját tőkéből finanszírozott üzletrészszerzés január közepén már lezárult. A magyar tulajdonú Training360 csoportszintű, konszolidált árbevétele 2021-ben várhatóan meghaladja a 3,5 milliárd forintot.

Az új tulajdonos az akvizíció kapcsán kiemelte, a Netacademia felvásárlása során az a döntés született, hogy az új tulajdonos megőrzi a márkanevet és változatlan szellemiségben viszi tovább a céget. A PROGmasters esetében is ez a Training360 stratégiája.       

 

a címlapról