Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 8. 14:31

Törli a régi Edge böngészőt a Windows 10-es rendszerekről a Microsoft

A vállalat egy frissítéssel, április 13-án nyugdíjazza az Edge Legacyt.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Elkezdi letörölni a Windows 10 rendszerekről az immár legacy címkés, a chromiumos verziót megelőző Edge böngészőt a Microsoft. Az Windows 10-es PC-ken eredetileg előre telepítve érkező, Edge Legacy 2015-ben vált a rendszer alapértelmezett böngészőjévé, mára azonban leváltotta azt a nyílt forrású Chromiumra építő verzió. A napokban bejelentett törlés nem jön meglepetésként, a vállalat már tavaly augusztusban elárulta, hogy 2021 március 9-cel elvágja az elavult böngésző támogatását - ezt nem sokkal követi majd annak eltávolítása az érintett rendszerekről. A Microsoft április 13-ával egy frissítéssel gyomlálja ki a nyugdíjazott Edge Legacyt a 1803-as, 1809-es, 1903-as, 1909-es 2004-es és 20H2-es Windows 10 verziókról, ezeket később további kiadások is követik majd - ezzel együtt, pedig ahol még nem tette, telepíti az Edge chromiumos variánsát is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról