Szerző: Koi Tamás

2021. január 13. 14:43

A Razer is hosszú maszkviseléssel számol

A koronavírus világjárványnak köszönhetően sok, korábban meglehetősen furcsának tartott szokás a mindennapjaink részévé vált, így ma már teljesen természetes, hogy mindenki arcmaszkban közlekedik az utcákon - és ez jó darabig vélhetően így is fog még maradni. A többnyire gamer kiegészítőkben utazó Razer erre a vonatra is felült, és elkészítette saját arcmaszkját, a Project Hazel nevű koncepciót.

A Razer Project Hazel távolról sem tekinthető szokványos maszknak, így az N95 (FFP2) fokozatú aktív szűrőrendszer egy átlátszó műanyag házba került be, ami a cég szerint azért különösen jó, mert így a beszéd során a maszk nem takarja ki a viselő száját. A Razer szerint azzal sem kell számolni, hogy a maszkot viselő személyt nem lehet hallani, a beszédhang ugyanis egy integrált mikrofon és egy hangszóró segítségével erősíthető fel a külvilág felé.

02:12
 

Project Hazel | World's Smartest Mask

Még több videó

Docker és Terraform képzésekkel indul a tavaszt! (x)

Április 19-20-án 12 órás online, alapozó képzéseket indít a HWSW.

Docker és Terraform képzésekkel indul a tavaszt! (x) Április 19-20-án 12 órás online, alapozó képzéseket indít a HWSW.

A Project Hazel nem lenne Razer termék, ha nem lennének benne LED-fények, így az arcot a viselő által választott színű fényárban úszhat, ami különösen gyér fényviszonyok közt tűnik hatásosnak - vagy éppen ijesztőnek. A maszk viselése a Razer szerint nem kényelmetlen, noha egy hagyományos textil vagy papír szűrőrétegekből álló maszkhoz képest nyilvánvalóan nehezebb szerkezettel kell számolni.

Ha a fenti funkciókínálat nem lenne elég, a Razer egy dokkolót is megálmodott a maszknak, ami az aktív fogyasztókat (LED-ek, ventilátorok) tápláló akkumulátort töltené, miközben UV-fénnyel fertőtlenítené a védőmaszkot.

a címlapról