Szerző: Koi Tamás

2021. január 13. 14:43

A Razer is hosszú maszkviseléssel számol

A koronavírus világjárványnak köszönhetően sok, korábban meglehetősen furcsának tartott szokás a mindennapjaink részévé vált, így ma már teljesen természetes, hogy mindenki arcmaszkban közlekedik az utcákon - és ez jó darabig vélhetően így is fog még maradni. A többnyire gamer kiegészítőkben utazó Razer erre a vonatra is felült, és elkészítette saját arcmaszkját, a Project Hazel nevű koncepciót.

A Razer Project Hazel távolról sem tekinthető szokványos maszknak, így az N95 (FFP2) fokozatú aktív szűrőrendszer egy átlátszó műanyag házba került be, ami a cég szerint azért különösen jó, mert így a beszéd során a maszk nem takarja ki a viselő száját. A Razer szerint azzal sem kell számolni, hogy a maszkot viselő személyt nem lehet hallani, a beszédhang ugyanis egy integrált mikrofon és egy hangszóró segítségével erősíthető fel a külvilág felé.

02:12
 

Project Hazel | World's Smartest Mask

Még több videó

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Project Hazel nem lenne Razer termék, ha nem lennének benne LED-fények, így az arcot a viselő által választott színű fényárban úszhat, ami különösen gyér fényviszonyok közt tűnik hatásosnak - vagy éppen ijesztőnek. A maszk viselése a Razer szerint nem kényelmetlen, noha egy hagyományos textil vagy papír szűrőrétegekből álló maszkhoz képest nyilvánvalóan nehezebb szerkezettel kell számolni.

Ha a fenti funkciókínálat nem lenne elég, a Razer egy dokkolót is megálmodott a maszknak, ami az aktív fogyasztókat (LED-ek, ventilátorok) tápláló akkumulátort töltené, miközben UV-fénnyel fertőtlenítené a védőmaszkot.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.