:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. december 30. 08:57

Néhány nap és bezárja kapuit a Google Cloud Print

A szolgáltatás nyugdíjazása nem jön meglepetésként, azt a keresőóriás már tavaly kilátásba helyezte.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Leállítja Cloud Print szolgáltatását a Google: a 2010-ben bemutatkozott megoldással a hálózatra kötött nyomtatókat egyenesen a felhasználók Google fiókjához lehetett drótozni, majd Chrome OS-ről, vagy bármilyen rendszeren futó Chrome böngészőből elküldeni rá a nyomtatni kívánt dokumentumokat. Bár a szolgáltatás sikeres volt, a Google inkább a natív nyomtatás felé terelné a felhasználókat, így tavaly bejelentette a Cloud Print nyugdíjazását, amelyre 2021. január 1-jén számíthatunk - e hét péntekén tehát már nem lesz használható a szolgáltatás, aki még nem tette, ideje alternatív megoldás után nézni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.