Szerző: Hlács Ferenc

2020. december 30. 08:57

Néhány nap és bezárja kapuit a Google Cloud Print

A szolgáltatás nyugdíjazása nem jön meglepetésként, azt a keresőóriás már tavaly kilátásba helyezte.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Leállítja Cloud Print szolgáltatását a Google: a 2010-ben bemutatkozott megoldással a hálózatra kötött nyomtatókat egyenesen a felhasználók Google fiókjához lehetett drótozni, majd Chrome OS-ről, vagy bármilyen rendszeren futó Chrome böngészőből elküldeni rá a nyomtatni kívánt dokumentumokat. Bár a szolgáltatás sikeres volt, a Google inkább a natív nyomtatás felé terelné a felhasználókat, így tavaly bejelentette a Cloud Print nyugdíjazását, amelyre 2021. január 1-jén számíthatunk - e hét péntekén tehát már nem lesz használható a szolgáltatás, aki még nem tette, ideje alternatív megoldás után nézni.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról