Szerző: Koi Tamás

2020. november 25. 13:04

Nem nyeli le a roaming többletköltségét a Digi

Tegnap nyilvánosságra hozta új, szeptemberben bejelentett mobiltarifáihoz tartozó barangolási (roaming) díjszabását a negyedik magyar mobilszolgáltató, a Digi.

Tegnap nyilvánosságra hozta jó előre bejelentett, január elsejétől életbe lépő mobiltarifáinak roaming díjszabását a Digi. A DIGIMobil Max, DIGIMobil Plusz és a Junior opció előfizetői így az Európai Unió összes tagországában és más, európai országban is használhatják majd mobiljuk összes szolgáltatását, igaz, az ezzel járó költségeket nagyobb mértékben kell vállalniuk, mint a korábbi teszttarifa előfizetőinek.

Téli kuckózáshoz

Több 100 IT-előadás felvétele a HWSW Youtube csatornáján: csatlakozz!

Téli kuckózáshoz Több 100 IT-előadás felvétele a HWSW Youtube csatornáján: csatlakozz!

Így a roaming még az EU-s tagországokon belül is feláras lesz (az uniós roamingrendelet erre bizonyos, szigorúan szabályozott keretek közt lehetőséget ad), az úgynevezett 1-es díjzónán belül a belföldi hívások 4 Ft-os percdíjára bruttó 3 Ft kerül még rá, így a percdíj egységesen 7 Ft lesz ebben a zónában. Újdonság, hogy az ügyfeleknek januártól a bejövő hívásokért is fizetniük kell, az említett 7 Ft-os bruttó összeg felét, percenként 3,5 Ft-ot.

Az adatroaming díja az 1-es zónában gigabájtonként bruttó 540 Ft-ra nő a korábbi 500 Ft-ról (az elszámolás MB-os egységben történik), míg az SMS-ek esetében csak a DIGI hálózatába küldött üzenetek során lesz áremelés, itt a korábbi 5 Ft/SMS helyett 21 Ft/SMS lesz a tarifa.

A Digi az 1-es díjzónán kívül további három zónát különböztet meg, a részletes tarifatáblázat megtalálható a szolgáltató weboldalán.

a címlapról