:

Szerző: Koi Tamás

2020. november 9. 13:48

Az Orange viszi a Telekom Romania vezetékes ügyfeleit, hoppon maradt az RCS&RDS

Elkelt a második legnagyobb román vezetékes szolgáltató, az előzetes terveknek megfelelően megveszi a Telekom Romania vezetékes üzletágát az Orange Romania, a France Telecom leányvállalata.

Félig az eredeti elképzeléseknek megfelelően jöhet létre a Telekom Romania tulajdonosváltása - a Deutsche Telekom csoporthoz tartozó görög OTE megegyezett a France Telecommal, hogy 54%-os tulajdonrészét eladja az Orange Romania-nak. Az OTE emellett - egyelőre - megtartja a mobilos üzletágat, ami kifejezetten rossz hír lehet a Digi tulajdonsának, a divízióra eredetileg pályázó RCS&RDS-nek.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Telekom romániai exitje több mint egy éve formálódik, miután a Deutsche Telekom világossá tette, hogy otthagyná a verseny szempontjából egyik legintenzívebbnek számító kelet-európai országot. Az ügyletet ugyanakkor jelentősen bonyolította, hogy a cégben 46%-os tulajdonrésszel képviselteti magát a román állam is, illetve versenyjogi megfontolások miatt szóba se jöhetett, hogy a vezetékes- és mobil részleget ugyanannak a vevőnek értékesítsék.

Így került rövidesen a potenciális kérők körébe a France Telecom, mely a tavalyi évben 622 millió eurós árbevételű, mintegy ötmillió előfizetővel rendelkező vezetékes üzletágra pályázott, míg az RCS&RDS a mobilos ügyfélbázist és infrastruktúrát vitte volna. Hogy az OTE miért döntött mégis úgy, hogy az utóbbi nem képezi az üzlet részét, az egyelőre nem világos.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.