Szerző: Koi Tamás

2020. november 9. 13:48

Az Orange viszi a Telekom Romania vezetékes ügyfeleit, hoppon maradt az RCS&RDS

Elkelt a második legnagyobb román vezetékes szolgáltató, az előzetes terveknek megfelelően megveszi a Telekom Romania vezetékes üzletágát az Orange Romania, a France Telecom leányvállalata.

Félig az eredeti elképzeléseknek megfelelően jöhet létre a Telekom Romania tulajdonosváltása - a Deutsche Telekom csoporthoz tartozó görög OTE megegyezett a France Telecommal, hogy 54%-os tulajdonrészét eladja az Orange Romania-nak. Az OTE emellett - egyelőre - megtartja a mobilos üzletágat, ami kifejezetten rossz hír lehet a Digi tulajdonsának, a divízióra eredetileg pályázó RCS&RDS-nek.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Telekom romániai exitje több mint egy éve formálódik, miután a Deutsche Telekom világossá tette, hogy otthagyná a verseny szempontjából egyik legintenzívebbnek számító kelet-európai országot. Az ügyletet ugyanakkor jelentősen bonyolította, hogy a cégben 46%-os tulajdonrésszel képviselteti magát a román állam is, illetve versenyjogi megfontolások miatt szóba se jöhetett, hogy a vezetékes- és mobil részleget ugyanannak a vevőnek értékesítsék.

Így került rövidesen a potenciális kérők körébe a France Telecom, mely a tavalyi évben 622 millió eurós árbevételű, mintegy ötmillió előfizetővel rendelkező vezetékes üzletágra pályázott, míg az RCS&RDS a mobilos ügyfélbázist és infrastruktúrát vitte volna. Hogy az OTE miért döntött mégis úgy, hogy az utóbbi nem képezi az üzlet részét, az egyelőre nem világos.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 10:25

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.