Szerző: Koi Tamás

2020. október 28. 13:15

Értékesíti szabadalomportfóliójának egy részét a Deutsche Telekom

Árverés útján értékesítené szabadalomportfóliójának egy részét a Deutsche Telekom. A legnagyobb európai távközlési a jövőben a központi kompetenciájához tartozó szabadalmakat tartaná meg.

Elsősorban az autóipar szereplőinek, illetve a navigációs rendszereket gyártó cégek érdeklődésére számít a Deutsche Telekom azon a szabadalom-árverésen, melyet idén decemberben tervez lebonyolítani a német távközlési óriás. A vállalat jelenlegi, mintegy 8600 szabadalomból álló portfóliójának egy kis szeletét, 168 szabadalmat értékesít, melyek kivétel nélkül valamilyen autós (okos)navigációs megoldásokhoz köthetők.

smart_driving_dt

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x)

Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x) Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

A cég a meglévő szabadalmi portfólió hatékonyabb kihasználásával indokolja az új irányt, melynek része a központi kompetenciához kevéssé kötődő technológiai know-how értékesítése, kiszervezése vagy akár licencelése. A Deutsche Telekom szabadalmi portfóliója ezzel együtt különféle akvizíciókon keresztül folyamatosan hízik: a cégnek 2019 végén még csak 8000, 2018 végén pedig 7800 bejegyzett szabadalma volt.

4 alkalmas, 12 órás biztonságos szoftverfejlesztés alapjai és Scrum otthonról képzésekkel köszönünk el 2020-tól.

a címlapról