:

Szerző: Koi Tamás

2020. október 28. 13:15

Értékesíti szabadalomportfóliójának egy részét a Deutsche Telekom

Árverés útján értékesítené szabadalomportfóliójának egy részét a Deutsche Telekom. A legnagyobb európai távközlési a jövőben a központi kompetenciájához tartozó szabadalmakat tartaná meg.

Elsősorban az autóipar szereplőinek, illetve a navigációs rendszereket gyártó cégek érdeklődésére számít a Deutsche Telekom azon a szabadalom-árverésen, melyet idén decemberben tervez lebonyolítani a német távközlési óriás. A vállalat jelenlegi, mintegy 8600 szabadalomból álló portfóliójának egy kis szeletét, 168 szabadalmat értékesít, melyek kivétel nélkül valamilyen autós (okos)navigációs megoldásokhoz köthetők.

smart_driving_dt

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cég a meglévő szabadalmi portfólió hatékonyabb kihasználásával indokolja az új irányt, melynek része a központi kompetenciához kevéssé kötődő technológiai know-how értékesítése, kiszervezése vagy akár licencelése. A Deutsche Telekom szabadalmi portfóliója ezzel együtt különféle akvizíciókon keresztül folyamatosan hízik: a cégnek 2019 végén még csak 8000, 2018 végén pedig 7800 bejegyzett szabadalma volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 22:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.