Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 5. 14:39

További haladékot kapnak Indiában a fejlesztők a Google-adó alól

Az országban egészen 2022 áprilisáig megúszhatják az alkalmazáskészítők a 30 százalékos jutalék kifizetését a Play Store-ban.

Haladékot ad az androidos alkalmazásfejlesztőknek Indiában a Google, az országban egészen 2022 második negyedéig mentesülhetnek az appok készítői Play Store-ban közzétett alkalmazásokból, illetve az azokon keresztül elérhető, digitális termékekből szerzett bevételek után a keresőóriásnak fizetendő 30 százalékos jutalék alól. A Google nemrég emlékeztette a platformját célzó fejlesztőket, hogy az alkalmazásboltjában közzétett szoftvereknél elvárja saját fizetési rendszerének használatát - amelyen keresztül aztán saját, nem elhanyagolható részét is lekanyarítja a befolyó összegekből. A cég eredetileg jövő szeptember végéig adott időt a fejlesztőknek, hogy átváltsanak saját fizetési megoldására, az intézkedés azonban Indiában komoly nemtetszést váltott ki a szakmai közösségben, amelynek nyomására a Google végül 2022 áprilisáig hosszabbította meg a határidőt a régióban.

Érdekelnek a Scrum Guide újdonságai?

Gyere el május 18-án Scrum Update meetupunkra, és mindent megtudhatsz a változásokról.

Érdekelnek a Scrum Guide újdonságai? Gyere el május 18-án Scrum Update meetupunkra, és mindent megtudhatsz a változásokról.

A Google-t és az Apple-t is egyre több támadás éri Play Store-ban illetve az App Store-ban közzétett fizetős appok után szedett, vaskos adók miatt. Az Apple-nél a helyzet még feszültebb, miután esetében a fejlesztőknek nincs lehetőségük alternatív alkalmazásboltokban, vagy egyéb külső felületeken publikálni iOS-es appjaikat - a Telegram nemrég versenyügyi pert is indított a cupertinói céggel szemben.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról