Szerző: Koi Tamás

2020. október 2. 14:02

Húszezer amazon-dolgozót fertőzött meg a koronavírus

Viszonylag kevés globális multi hozott eddig nyilvánosságra adatot arról, hogy dolgozóinak körében mennyire terjed, illetve terjedt az új típusú koronavírus. A jeget az Amazon törte meg, melynél elképesztő ütemben zajlik a dolgozók tesztelése.

A legnagyobb multinacionális vállalatok közül elsőként az Amazon tett közzé tegnap részletes adatokat arról, hogy dolgozóinak körében mennyire terjedt el a koronavírus. A járvány kitörésekor az éppen a nem megfelelő egészségügyi óvintézkedések miatt támadott társaságnál még sztrájkba is léptek az alkalmazottak, a média pedig többször is számonkérte a transzparencia hiányát a cégen.

Ezt a helyzetet oldotta fel kvázi tegnapi blogposztjában a cég, melyben elképesztő számok szerepelnek a világ legnagyobb e-kereskedelmi vállalatának COVID-19 protokolljáról, illetve a vizsgálatokról. Így többek közt az, hogy a tesztelések kezdete óta összesen

19816 amazon-dolgozóról derült ki, hogy elkapta a vírus.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Ez egyébként az amerikai össznemzeti statisztikával összehasonlítva egész jó eredménynek számít, illetve ezzel párhuzamosan érdemes kontextusba helyezi ezt a számot a dolgozói összlétszámmal, ami jelenleg nagyjából 1,372 millió fő. 

Az Amazon egyébként elképesztő ütemben tesztel, illetve több ideiglenes laboratóriumot is felhúzott, melyben egészségügyi szakemberek százait alkalmazza, aminek köszönhetően a cég tesztkapacitása novemberre eléri a

napi 50 ezer vizsgálatot. 

Hogy ezt is kicsit kontextusba helyezzük, a tízmilliós lakosú Magyarországon eddig a koronavírus kitörése óta valamivel több mint 740 ezer mintavételt végeztek, melyből összesen 28631 főnek lett pozitív eredménye.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról