Szerző: Koi Tamás

2020. október 2. 14:02

Húszezer amazon-dolgozót fertőzött meg a koronavírus

Viszonylag kevés globális multi hozott eddig nyilvánosságra adatot arról, hogy dolgozóinak körében mennyire terjed, illetve terjedt az új típusú koronavírus. A jeget az Amazon törte meg, melynél elképesztő ütemben zajlik a dolgozók tesztelése.

A legnagyobb multinacionális vállalatok közül elsőként az Amazon tett közzé tegnap részletes adatokat arról, hogy dolgozóinak körében mennyire terjedt el a koronavírus. A járvány kitörésekor az éppen a nem megfelelő egészségügyi óvintézkedések miatt támadott társaságnál még sztrájkba is léptek az alkalmazottak, a média pedig többször is számonkérte a transzparencia hiányát a cégen.

Ezt a helyzetet oldotta fel kvázi tegnapi blogposztjában a cég, melyben elképesztő számok szerepelnek a világ legnagyobb e-kereskedelmi vállalatának COVID-19 protokolljáról, illetve a vizsgálatokról. Így többek közt az, hogy a tesztelések kezdete óta összesen

19816 amazon-dolgozóról derült ki, hogy elkapta a vírus.

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x)

Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x) Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

Ez egyébként az amerikai össznemzeti statisztikával összehasonlítva egész jó eredménynek számít, illetve ezzel párhuzamosan érdemes kontextusba helyezi ezt a számot a dolgozói összlétszámmal, ami jelenleg nagyjából 1,372 millió fő. 

Az Amazon egyébként elképesztő ütemben tesztel, illetve több ideiglenes laboratóriumot is felhúzott, melyben egészségügyi szakemberek százait alkalmazza, aminek köszönhetően a cég tesztkapacitása novemberre eléri a

napi 50 ezer vizsgálatot. 

Hogy ezt is kicsit kontextusba helyezzük, a tízmilliós lakosú Magyarországon eddig a koronavírus kitörése óta valamivel több mint 740 ezer mintavételt végeztek, melyből összesen 28631 főnek lett pozitív eredménye.

4 alkalmas, 12 órás biztonságos szoftverfejlesztés alapjai és Scrum otthonról képzésekkel köszönünk el 2020-tól.

a címlapról