Szerző: Koi Tamás

2020. október 2. 14:02

Húszezer amazon-dolgozót fertőzött meg a koronavírus

Viszonylag kevés globális multi hozott eddig nyilvánosságra adatot arról, hogy dolgozóinak körében mennyire terjed, illetve terjedt az új típusú koronavírus. A jeget az Amazon törte meg, melynél elképesztő ütemben zajlik a dolgozók tesztelése.

A legnagyobb multinacionális vállalatok közül elsőként az Amazon tett közzé tegnap részletes adatokat arról, hogy dolgozóinak körében mennyire terjedt el a koronavírus. A járvány kitörésekor az éppen a nem megfelelő egészségügyi óvintézkedések miatt támadott társaságnál még sztrájkba is léptek az alkalmazottak, a média pedig többször is számonkérte a transzparencia hiányát a cégen.

Ezt a helyzetet oldotta fel kvázi tegnapi blogposztjában a cég, melyben elképesztő számok szerepelnek a világ legnagyobb e-kereskedelmi vállalatának COVID-19 protokolljáról, illetve a vizsgálatokról. Így többek közt az, hogy a tesztelések kezdete óta összesen

19816 amazon-dolgozóról derült ki, hogy elkapta a vírus.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Ez egyébként az amerikai össznemzeti statisztikával összehasonlítva egész jó eredménynek számít, illetve ezzel párhuzamosan érdemes kontextusba helyezi ezt a számot a dolgozói összlétszámmal, ami jelenleg nagyjából 1,372 millió fő. 

Az Amazon egyébként elképesztő ütemben tesztel, illetve több ideiglenes laboratóriumot is felhúzott, melyben egészségügyi szakemberek százait alkalmazza, aminek köszönhetően a cég tesztkapacitása novemberre eléri a

napi 50 ezer vizsgálatot. 

Hogy ezt is kicsit kontextusba helyezzük, a tízmilliós lakosú Magyarországon eddig a koronavírus kitörése óta valamivel több mint 740 ezer mintavételt végeztek, melyből összesen 28631 főnek lett pozitív eredménye.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.