Szerző: Koi Tamás

2020. július 7. 13:45

Növeli autós kiegészítőjének vonzerejét a Telenor

A mobiltávközlési szolgáltatók az autós kiegészítők, kütyük piacától eddig többnyire távol tartották magukat, hacsak az autós kihangosítók és a szélvédőre cuppantós autós tartókat nem soroljuk ezek közé. A Telenor a tavaly bemutatott Drivey-jel egyszerre próbál autós flották üzemeltetőinek és lakossági ügyfelekhez szólni.

A tavaly november végi bemutató óta meglehetősen keveset lehetett hallani a Telenor által kínált autós kiegészítőről, melyet a szolgáltató legújabb közleményében szimplán csak az "autók okosórájaként" említ. Való igaz, az OBD2-es diagnosztikai csatlakozóhoz illeszthető kütyü sok mindent elárul az autó működéséről vagy éppen aktuális tartózkodási helyéről (ez a funkció flottakövetésre kifejezetten hasznosnak bizonyulhat), most mégis inkább egy kényelmi extra, a Wi-Fi hotspot üzemmód felturbózásával igyekszik vonzóbbá tenni az eszközt a szolgáltató.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

A Telenor bejelentette, hogy július 2-tól a háromszorosára növeli a 4G-s hálózati kapcsolat létrehozására alkalmas modemmel ellátott berendezéshez tartozó előfizetés adatforgalmi keretét, így a korábbi 5 GB helyett összesen 15 GB-nyi adat osztható meg az autóban utazó többi, Wi-Fi képes eszköz között. A változás új és meglévő előfizetőkre egyaránt vonatkozik - a bejelentés óta a Drivey csomagok ára közben valamelyest feljebb kúszott, így a tavalyi 3190 Ft/hó helyett ma már kétszáz forinttal drágábban érhető el a Wi-Fi hotspot funkciót is támogató csomag.

 

a címlapról