Szerző: Koi Tamás

2020. július 3. 10:11

Ennyit fejlődött fél év alatt a DIGI Mobil

Júliusra újabb fejlesztési hullámban 32 további településen vált elérhetővé, vagyis úgy-ahogy használhatóvá a DIGI Mobil hálózata. A cég lassan de biztosan halad a fejlesztésekkel, de jól látszik, hogy új frekvenciasávok vagy partner nélkül nem tud országos hálózatot építeni.

Júliusban további 32 településen tette elérhetővé a DIGI Mobil szolgáltatást a negyedik magyar mobilszolgáltató, a DIGI Távközlési Kft. A szolgáltató lassan de biztosan halad a hálózat kiépítésével, ám a lenti animált térképen, mely a tavaly decemberi és az idén júniusi állapotot tükrözi (tehát kvázi fél évet fed át) jól látszik, hogy meglehetősen hosszadalmas lenne országos hálózatot építeni a rendelkezésre álló eszközökkel.

digi_1912_2006_opt

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A fenti térkép jól szemlélteti, hogy miért van a DIGI-nek égetően szükséges újabb spektrumra, melyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) soron következő értékesítési eljárásán szerezhet meg, ahol az eredetileg GSM-szolgáltatások nyújtására használt, és 2022-ben lejáró 900 és 1800 MHz-es blokkokra vonatkozó licencekre lehet majd (újra) pályázni. Ezen az eljáráson a DIGI feltett szándéka indulni -.és nyilván nyerni is - ezt a cég képviselői már korábban kifejtették, ám addig is komótos tempóban halad az állomások bekapcsolása.

Az újonnan, július 1-jével legalább részben lefedett települések a következők: 

Apostag, Arló, Cserhátsurány, Csobánka, Egyek, Gádoros, Gégény, Gerendás, Herencsény, Járdánháza, Karos, Medgyesegyháza, Méhkerék, Nagyiván, Nagylak, Nagymaros, Okány, Ópusztaszer, Piricse, Recsk, Sándorfalva, Sarkad, Szakoly, Szántód, Szedres, Szilaspogony, Tápióság, Tiszaszentimre, Tiszavárkony, Tyukod, Visegrád, Zabar

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.