Szerző: Koi Tamás

2020. június 23. 11:58

Lehet tippelni, melyik távközlési szolgáltatással vagyunk a legelégedettebbek

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) minden évben felméreti egy külső céggel a távközlési szolgáltatások lakossági piacát, az ezt követően kiadott statisztikagyűjtemény pedig valóságos aranybánya, mely szolgál néhány meglepő tanulsággal.

Idén valahogy nem láttuk időben jönni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szokásos éves piacfelmérését a lakossági telekommunikációs szolgáltatások használatáról, melyet 2019-ben is az ARIOSZ végzett el a hatóság számára. A felmérés alapján csokorba gyűjtött óriási statisztikahalmazból most egyet (illetve kettő) grafikont emelnénk ki, mely elvileg azt hivatott tükrözni, melyik távközlési szolgáltatással mennyire elégedettek a magyarok.

ariosz_2019_elegedettseg

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Ha csak a különböző internetes fórumokon megjelenő kommentek és visszajelzésekre alapozunk, úgy tűnhet, mintha a felmérés legalábbis egy alternatív Magyarországon készült volna, ahol a nagy többség elégedett MINDENNEL, beleértve az árakat, a szolgáltatás minőségét (megbízhatóságát) és az adatforgalmi keretet, az elégedetlenkedők pedig csak egy hangos kisebbséget alkotnak.

ariosz_2019_elegedettseg_2

Persze aztán az is lehet, hogy a magyaroknak csak több nemzetközi statisztikát kellene olvasniuk például árakról és csomagszerkezetekről, vagy megkérdezni mondjuk egy finn előfizetőt (ha már úgyis rokon nép), hogy mennyit használja a mobilnetet és ezért mennyit fizet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról