Szerző: Koi Tamás

2020. június 18. 13:31

Marad a Huawei a Telekom németországi beszállítópartnere

Továbbra is számít a Huawei-re beszállítóinak körében a Deutsche Telekom német leányvállalata. A cég tegnap bejelentette, hogy a 4G-s és 5G-s mobilhálózatoknál a kínai vállalat és a svéd Ericsson berendezéseit vegyesen használják majd - de a kínaiak kiszorulnak a maghálózatból.

Terjedelmes közleményt adott ki a Deutsche Telekom tegnap a honi piacon végzett 5G-s fejlesztéseikről, melyből egyebek mellett kiderül, hogy a távközlési vállalat jórészt szoftveres tuninggal rövid idő alatt több mint ezer települést fedett le 5G-s hálózatával, ezzel mintegy 16 millió némethez eljuttatva a technológiát. A munka rohamtempóban folyik majd tovább, így július közepére már 40 millió német számára válhat elérhetővé az új generációs hálózat.

25:00
 

#5GBooster - graphic presentation

Még több videó

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A német cég a hálózat alkotóelemeit két beszállítótól vásárolja, a svéd Ericsson és a kínai Huawei egyaránt partnere a vállalatnak, igaz, utóbbi egy tavalyi döntést követően fokozatosan kiszorulva a maghálózatból kizárólag a rádiós hozzáférési hálózat (RAN) rétegen marad tényező. 

A Deutsche Telekom egyébként a 3,6 GHz mellett a 2,1 GHz-es frekvenciasáv, illetve jelentős részben meglévő berendezések, bázisállomás-alkotóelemek felhasználásával növelte hirtelen többszörösére az 5G-s elérést. A további beszállítói diverzifikáció érdekében a társaság támogatja az Open RAN kezdeményezést is

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról