Szerző: Koi Tamás

2020. június 18. 13:31

Marad a Huawei a Telekom németországi beszállítópartnere

Továbbra is számít a Huawei-re beszállítóinak körében a Deutsche Telekom német leányvállalata. A cég tegnap bejelentette, hogy a 4G-s és 5G-s mobilhálózatoknál a kínai vállalat és a svéd Ericsson berendezéseit vegyesen használják majd - de a kínaiak kiszorulnak a maghálózatból.

Terjedelmes közleményt adott ki a Deutsche Telekom tegnap a honi piacon végzett 5G-s fejlesztéseikről, melyből egyebek mellett kiderül, hogy a távközlési vállalat jórészt szoftveres tuninggal rövid idő alatt több mint ezer települést fedett le 5G-s hálózatával, ezzel mintegy 16 millió némethez eljuttatva a technológiát. A munka rohamtempóban folyik majd tovább, így július közepére már 40 millió német számára válhat elérhetővé az új generációs hálózat.

25:00
 

#5GBooster - graphic presentation

Még több videó

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x)

Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x) Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

A német cég a hálózat alkotóelemeit két beszállítótól vásárolja, a svéd Ericsson és a kínai Huawei egyaránt partnere a vállalatnak, igaz, utóbbi egy tavalyi döntést követően fokozatosan kiszorulva a maghálózatból kizárólag a rádiós hozzáférési hálózat (RAN) rétegen marad tényező. 

A Deutsche Telekom egyébként a 3,6 GHz mellett a 2,1 GHz-es frekvenciasáv, illetve jelentős részben meglévő berendezések, bázisállomás-alkotóelemek felhasználásával növelte hirtelen többszörösére az 5G-s elérést. A további beszállítói diverzifikáció érdekében a társaság támogatja az Open RAN kezdeményezést is

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról