Szerző: Koi Tamás

2020. május 27. 12:27

Okostanterem-megoldással rukkolt elő a Vodafone és a Delta

Virtuális és fizikai használatra egyaránt alkalmas okostantermi koncepciót hozott létre a Vodafone Magyarország a Delta Csoporttal és a SEOS-szal közösen.

A digitális oktatás az új koronavírus járványnak köszönhetően végre talán Magyarországon is megvetheti a lábát, bár valószínűleg jó pár évfolyamnak el kell még ballagnia addig, mire azt lehet majd mondani, minden intézmény, pedagógus és nem utolsósorban diák felkészült arra, hogy készségszinten, napi rendszerességgel használjon digitális megoldásokat.

A Vodafone-on ez mostantól nem múlik, a cég legalábbis bejelentette, hogy elérhetővé tette komplex, virtuális és fizikai használatra szánt "Digitális Tanterem" megoldását. 

digitális_tanterem_program
fotó: vodafone

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A Digitális Tanterem egy a tanár által használt interaktív táblából, egy tanári laptoból és a diákok eszközeiből (jellemzően tabletek) áll - az eszközöket a Delta Csoport biztosítja, de lehetőség van az intézmény birtokában lévő rendszerek integrálására is. Az okostanterem keretszoftverét a SEOS adja.

A fejlesztők szerint a koronavírus járvány elvonulása után a digitális tantermi oktatásba távolról be tudnak majd kapcsolódni bármilyen betegség miatt otthon maradt diákok - virtuális tanóra esetén a felek közötti video- és hangkapcsolatot a beépített Skype modul segíti, de lehetőség van különálló, hasonló funkcionalitású egyéb alkalmazás használatára is.

A digitális tanterem kiépítése a nulláról az igényektől függően nagyjából 5-12 millió forint közti beruházással jár, a használatához szükséges szoftverlicencért pedig diákonként és havonta 600 forintot kell fizetnie az intézménynek.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.