Szerző: Koi Tamás

2020. május 18. 14:16

A Netflixnél is vége a korlátozó intézkedéseknek

Május közepére a legtöbb európai országban elkezdett lassan visszatérni az élet az eredeti medrébe az új koronavírus fertőzés tetőzését követően, így például mostantól újra a régi pompájukban élvezhetők a Netflix streaming tartalmai.

Május közepére úgy tűnik, kissé fellélegezhet Európa az új koronavírus fojtogató szorításából: A legtöbb országban újra nyitnak az éttermek, közparkok, múzeumok, az iskolák és a szálláshelyek - és újra az eredeti bitrátával streameli az online tartalmakat a Netflix.

netflix_remote

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A világ legnagyobb online videostreaming-szolgáltatója március közepén döntött úgy, hogy egységesen, 25%-kal csökkenti Európában a videók bitrátáját, miután több uniós kormány nevében az Európai Bizottság digitális gazdaságért felelős biztosa, Thierry Breton arra kérte a streamingszolgáltatókat, hogy tekintettel az otthoni munka és tanulás jelentette terhelésnövekedésre, ha lehet, próbálják meg kímélni az internetszolgáltatók hálózatait.

A március közepe óta eltelt időben a Netflix jelentős kapacitásbővítést hajtott végre, melynek köszönhetően az ISP-k és a szolgáltató szerverei közti dedikált csatornák a korábbi forgalom összesen mintegy négyszeresét tudják elvezetni. A Netflix ennek hatására fokozatosan emeli vissza a streaming bitrátát folyamatosan egyeztetve az internetszolgáltatókkal.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról