Szerző: Koi Tamás

2020. május 18. 14:16

A Netflixnél is vége a korlátozó intézkedéseknek

Május közepére a legtöbb európai országban elkezdett lassan visszatérni az élet az eredeti medrébe az új koronavírus fertőzés tetőzését követően, így például mostantól újra a régi pompájukban élvezhetők a Netflix streaming tartalmai.

Május közepére úgy tűnik, kissé fellélegezhet Európa az új koronavírus fojtogató szorításából: A legtöbb országban újra nyitnak az éttermek, közparkok, múzeumok, az iskolák és a szálláshelyek - és újra az eredeti bitrátával streameli az online tartalmakat a Netflix.

netflix_remote

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A világ legnagyobb online videostreaming-szolgáltatója március közepén döntött úgy, hogy egységesen, 25%-kal csökkenti Európában a videók bitrátáját, miután több uniós kormány nevében az Európai Bizottság digitális gazdaságért felelős biztosa, Thierry Breton arra kérte a streamingszolgáltatókat, hogy tekintettel az otthoni munka és tanulás jelentette terhelésnövekedésre, ha lehet, próbálják meg kímélni az internetszolgáltatók hálózatait.

A március közepe óta eltelt időben a Netflix jelentős kapacitásbővítést hajtott végre, melynek köszönhetően az ISP-k és a szolgáltató szerverei közti dedikált csatornák a korábbi forgalom összesen mintegy négyszeresét tudják elvezetni. A Netflix ennek hatására fokozatosan emeli vissza a streaming bitrátát folyamatosan egyeztetve az internetszolgáltatókkal.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.