Szerző: Koi Tamás

2020. május 12. 11:32

Újabb hálózatán kapcsolja ki a 3G-t a Vodafone

Újabb európai országban kapcsolja le a 3G-s mobilhálózatot a Vodafone belátható időn belül. A cég német leányvállalatánál 2021 nyarán szűnik meg végleg az idejétmúlt szolgáltatás.

A VodafoneZiggo után újabb európai Vodafone-érdekeltségnél kapcsolhatják ki végleg a 3G-s hálózati elemeket. Hivatalosan megerősített helyi beszámolók szerint a Vodafone Németország kész 2021 nyarán arra, hogy az UMTS technológiát teljes egészében kivezesse hálózatából, az így felszabaduló frekvenciát pedig az újabb, 4G-s és 5G-s rendszerek számára biztosítsa.

Az óvatos holland próbálkozás után (a VodafoneZiggo idén februárban kapcsolta le a régi hálózatot) ez lehet az első, jelentős európai piaca a brit szolgáltatónak, ahol az elavult rendszert nyugdíjba küldik, egyben jó lehetőséget biztosít majd a cégnek arra, hogy felmérje, a lekapcsolás milyen hatással lehet az előfizetői bázisra, az így szerzett tapasztalatokat pedig más leányvállalatokkal is megossza. 

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x)

A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x) A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

A Vodafone Németország hálózattervező vezetőjének nyilatkozata szerint ugyanakkor nem érdemes hatalmas piaci turbulenciára számítani, miután Németországban jelenleg az előfizetői bázis mintegy 3%-a használja csupán rendszeresen kizárólag 3G-n a készülékét, ők a cég ügyfelei által bonyolított teljes adatforgalom 5%-át adják össze. 

A vállalat az újabb technológiák jelentős térhódításának hatására az eredetileg rendelkezésre álló spektrumkeretnek már csak a harmadát (háromból egy blokkot) használja 3G-s szolgáltatáshoz. 

a címlapról