:

Szerző: Koi Tamás

2020. május 12. 11:32

Újabb hálózatán kapcsolja ki a 3G-t a Vodafone

Újabb európai országban kapcsolja le a 3G-s mobilhálózatot a Vodafone belátható időn belül. A cég német leányvállalatánál 2021 nyarán szűnik meg végleg az idejétmúlt szolgáltatás.

A VodafoneZiggo után újabb európai Vodafone-érdekeltségnél kapcsolhatják ki végleg a 3G-s hálózati elemeket. Hivatalosan megerősített helyi beszámolók szerint a Vodafone Németország kész 2021 nyarán arra, hogy az UMTS technológiát teljes egészében kivezesse hálózatából, az így felszabaduló frekvenciát pedig az újabb, 4G-s és 5G-s rendszerek számára biztosítsa.

Az óvatos holland próbálkozás után (a VodafoneZiggo idén februárban kapcsolta le a régi hálózatot) ez lehet az első, jelentős európai piaca a brit szolgáltatónak, ahol az elavult rendszert nyugdíjba küldik, egyben jó lehetőséget biztosít majd a cégnek arra, hogy felmérje, a lekapcsolás milyen hatással lehet az előfizetői bázisra, az így szerzett tapasztalatokat pedig más leányvállalatokkal is megossza. 

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Vodafone Németország hálózattervező vezetőjének nyilatkozata szerint ugyanakkor nem érdemes hatalmas piaci turbulenciára számítani, miután Németországban jelenleg az előfizetői bázis mintegy 3%-a használja csupán rendszeresen kizárólag 3G-n a készülékét, ők a cég ügyfelei által bonyolított teljes adatforgalom 5%-át adják össze. 

A vállalat az újabb technológiák jelentős térhódításának hatására az eredetileg rendelkezésre álló spektrumkeretnek már csak a harmadát (háromból egy blokkot) használja 3G-s szolgáltatáshoz. 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.