Szerző: Koi Tamás

2020. május 7. 13:39

Lendületet adott a koronavírus a magyar e-kereskedelemnek

Március elején még kifejezetten pesszimistán tekintettek a jövőbe a magyar e-kereskedelmi piac szereplői, mára azonban ennek a pesszimizmusnak már nyoma sincs. A veszélyhelyzet alaposan felpörgette a piacot.

Március első felében még romló kilátásokkal számoltak a magyar e-kereskedők, mostanra azonban alighanem jelentősen változott a szektor prominens szereplőinek véleménye a 2020-as év első, kihívásokkal teli hónapjaival kapcsolatosan. 

A GKI Digital friss felmérése szerint a járványhelyzetre válaszul mintegy 50 ezer új vásárló jelent meg az e-kereskedelmi piacon. A növekedés ütemét jól jelzi, hogy tavaly nyolc hónap kellett ekkora vásárlószám-bővüléshez - hívja fel a figyelmet a kutatást készítő cég. A forgalomra sem lehetett panaszuk a webáruházaknak: az e-kereskedők három hónap alatt mintegy 9,9 millió belföldi rendelést teljesítettek, bruttó 149,6 milliárd forint értékben. A piac egészére nézve ez rendelési számban 15,9%, míg értékben 21,4%-os bővülést jelent 2019 első három hónapjához viszonyítva.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Számolva az év második felére várt vásárlóerő-csökkenéssel és gazdasági recesszióval (mely során az év végéig akár 3-7% körül is csökkenhet a hazai GDP), az éves online forgalom tekintetében drasztikus változások helyett valószínűleg inkább csak átrendeződések lesznek. Azonban az első két negyedév megnövekedett online vásárlói bázisa és rendelésszáma összességében segíthet abban, hogy az online kereskedelem az év második felében is tartani tudja a növekedés gyorsuló dinamikáját. Így a piac – a mostani kilátások alapján, a 2019-es 16%-os bővülést követően – éves szinten mintegy 25%-kal növekedhet, vélik a GKI-nál.

További részletek találhatók a GKI Digital blogján.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.