Szerző: Koi Tamás

2020. április 28. 12:41

Egyetlen amerikait sem kapcsolnak le a netről június 30-ig

Még hónapokig biztosítják az otthon tanuláshoz, otthoni munkához, illetve újabban az otthoni álláskereséshez szükséges internetes infrastruktúrát az amerikai távközlési szolgáltatók azoknak is, akik nem tudják fizetni a számláikat.

Egyetlen, internetelérésre vonatkozó előfizetői szerződést sem mondanak fel az amerikai távközlési szolgáltatók nem fizetés miatt június 30-ig, ezzel járulva hozzá ahhoz, hogy a nehéz anyagi helyzetbe került családok legalább addig elérhessék az internetet, amíg az iskolaév tart. Az önként vállalt engedmény sokat segít az otthonról munkát keresőknek is, miután a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatásai miatt az országban rekord magasan, 16%-on áll a munkanélküliségi ráta.

verizon-wireless-tracking-1538698531

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az amerikai szabályozó szerv, az FCC által kezdeményezett "Keep Americans Connected" terv eredetileg azzal számolt, hogy a március 13-i kihirdetéstől kezdődően 60 napig maradjanak érvényben a szolgáltatók által önként vállalt számlafizetési könnyítések, vagyis május közepétől mindenkinek szerződésszerűen kellett volna teljesítenie a fizetési kötelezettségeit. 

Tegnap először a Comcast és a Verizon jelentette be, hogy a moratóriumot június 30-ig kiterjesztik, később pedig az AT&T és a T-Mobile is közölte, hogy csatlakozik a versenytársakhoz.

Itthon a fizetési moratórium a távközlési szektorban egyelőre láthatóan inkább egyfajta tabutéma, igaz, hazánkban a távközlési szolgáltatások lényegesen olcsóbbak, mint az Egyesült Államokban. Magyarországon jellemzően inkább különféle, a mobilos adatforgalmat és bizonyos szolgáltatások használatát érintő kedvezményeket nyújtanak a távközlési piaci szereplők, melyek jellemzően inkább egyedi elbírálás alapján adnak, adhatnak fizetési könnyítést a kérelmezőknek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról