:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. március 27. 12:16

15 ezer saját fejlesztésű lélegeztetőgépet gyárt le a Dyson

Az eszközök még áprilisban eljuthatnak a brit kórházakba.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Saját fejlesztésű lélegeztetőgéppel rukkolt elő a főként porszívóiról és ventilátorairól ismert Dyson, amellyel az Egyesült Királyság egészségügyi rendszerére a COVID-19 járvány miatt nehezedő nyomást enyhítené. A CoVent névre keresztelt, hordozható eszközt a cég villámtempóban, mindössze 10 nap alatt fejlesztette ki, az a gyártó már létező elektromotoros technológiáira épít. A Dyson jelenleg a felelős szabályozók jóváhagyását várja az eszközre, amelyből a helyi kormányzat 10 ezer darabot rendelt meg, de a cég további 5000 darab legyártását is tervezi, nemzetközi felajánlásra. A jelenlegi várakozások szerint az eszközök még áprilisban elkészülhetnek.

dysonvent

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 02:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.