Szerző: Koi Tamás

2020. február 17. 13:31

Parkolást, pályadíjat is fizethetnek mobiljukról a DIGI-sek

A kényelmi szolgáltatások területére is beteszi lassan a lábát a DIGI a nem egészen egy éve indult mobilszolgáltatásával. Mától autópályadíjat és parkolást is fizethetnek mobiljukkal a cég ügyfelei.

Havi 20 ezer forintnyi megelőlegezett keret erejéig mostantól minden DIGIMobil teszt ügyfél fizethet a mobiljával parkolásért, illetve főút- és autópályahasználatért a fizetős útszakaszokra vonatkozóan - vagyis a fapados árakon dolgozó szolgáltató lassan a kényelmi szolgáltatások piacán is tényező lesz.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Ha már kényelmi szolgáltatás, a DIGI itt mindjárt egy sokat bírált díjelem, a kényelmi díj lefaragásával kezdi szereplését, a cég ugyanis a piacon általánosnak tekintett 75-160 Ft/tranzakció helyett csupán 55 forintot kér egy parkolási és pályadíj-fizetési SMS-ért, cserébe az ügyfeleknek az SMS-küldésen kívül - egyelőre - nincs más lehetőségük a vásárlásra. 

A Mobilparkolás a +36 50 130 XXXX (4 jegyű zónakód) telefonszámra küldött SMS-sel indítható, autópálya- matricát pedig a +36 50 120 0200 számra küldött SMS-sel vásárolhatnak a DIGI ügyfelei.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.