Szerző: Koi Tamás

2020. január 30. 14:14

250 légijáraton netezhetnek ingyen a telekomosok

Egyelőre tesztjelleggel ugyan, de ingyenes internetelérést biztosít a Magyar Telekom havidíjas mobilos ügyfeleinek a Lufthansa-csoporthoz tartozó légitársaságok egyes járatain.

Mostantól mintegy 250 Lufthansa, Austrian Airlines vagy Eurowings repülőgépjáraton ingyenesen internetezhetnek a Telekom havidíjas ügyfelei az Inflight WiFi-nek keresztelt szolgáltatás segítségével. Az internetkapcsolat a szolgáltatás nevéhez igazodóan Wi-Fi-n jön létre az ügyfelek pedig valójában a Lufthansa FlyNet rendszerét veszik igénybe internetezés során.

flynet

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A FlyNet egyelőre műholdas kapcsolaton keresztül működik, az ennek megfelelően szűkös sávszélesség pedig a fedélzeten lévő aktív felhasználók közt oszlik meg. A Telekom szerint ennek megfelelően egy-egy utas legfeljebb 600 kbps sávszélességű kapcsolattal tud csatlakozni, szóval a nagyobb állományok letöltéséhez igen hosszú repülőútra van szükség - az operátor nem véletlenül hívja fel a figyelmet, hogy az InFlight WiFi elsősorban chatelésre és böngészésre hivatott.

Az InFlight Wi-Fi-vel ugyanakkor nem csak az okostelefon csatlakoztatható az internetre (bár a telefon használata elengedhetetlen más eszközök csatlakoztatásához), hanem egy további, tetszőleges, Wi-Fi kommunikációt használó kütyü vagy akár PC is kapcsolódhat.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.