Szerző: Koi Tamás

2020. január 30. 14:14

250 légijáraton netezhetnek ingyen a telekomosok

Egyelőre tesztjelleggel ugyan, de ingyenes internetelérést biztosít a Magyar Telekom havidíjas mobilos ügyfeleinek a Lufthansa-csoporthoz tartozó légitársaságok egyes járatain.

Mostantól mintegy 250 Lufthansa, Austrian Airlines vagy Eurowings repülőgépjáraton ingyenesen internetezhetnek a Telekom havidíjas ügyfelei az Inflight WiFi-nek keresztelt szolgáltatás segítségével. Az internetkapcsolat a szolgáltatás nevéhez igazodóan Wi-Fi-n jön létre az ügyfelek pedig valójában a Lufthansa FlyNet rendszerét veszik igénybe internetezés során.

flynet

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A FlyNet egyelőre műholdas kapcsolaton keresztül működik, az ennek megfelelően szűkös sávszélesség pedig a fedélzeten lévő aktív felhasználók közt oszlik meg. A Telekom szerint ennek megfelelően egy-egy utas legfeljebb 600 kbps sávszélességű kapcsolattal tud csatlakozni, szóval a nagyobb állományok letöltéséhez igen hosszú repülőútra van szükség - az operátor nem véletlenül hívja fel a figyelmet, hogy az InFlight WiFi elsősorban chatelésre és böngészésre hivatott.

Az InFlight Wi-Fi-vel ugyanakkor nem csak az okostelefon csatlakoztatható az internetre (bár a telefon használata elengedhetetlen más eszközök csatlakoztatásához), hanem egy további, tetszőleges, Wi-Fi kommunikációt használó kütyü vagy akár PC is kapcsolódhat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról