Szerző: Koi Tamás

2020. január 30. 14:14

250 légijáraton netezhetnek ingyen a telekomosok

Egyelőre tesztjelleggel ugyan, de ingyenes internetelérést biztosít a Magyar Telekom havidíjas mobilos ügyfeleinek a Lufthansa-csoporthoz tartozó légitársaságok egyes járatain.

Mostantól mintegy 250 Lufthansa, Austrian Airlines vagy Eurowings repülőgépjáraton ingyenesen internetezhetnek a Telekom havidíjas ügyfelei az Inflight WiFi-nek keresztelt szolgáltatás segítségével. Az internetkapcsolat a szolgáltatás nevéhez igazodóan Wi-Fi-n jön létre az ügyfelek pedig valójában a Lufthansa FlyNet rendszerét veszik igénybe internetezés során.

flynet

A FlyNet egyelőre műholdas kapcsolaton keresztül működik, az ennek megfelelően szűkös sávszélesség pedig a fedélzeten lévő aktív felhasználók közt oszlik meg. A Telekom szerint ennek megfelelően egy-egy utas legfeljebb 600 kbps sávszélességű kapcsolattal tud csatlakozni, szóval a nagyobb állományok letöltéséhez igen hosszú repülőútra van szükség - az operátor nem véletlenül hívja fel a figyelmet, hogy az InFlight WiFi elsősorban chatelésre és böngészésre hivatott.

Az InFlight Wi-Fi-vel ugyanakkor nem csak az okostelefon csatlakoztatható az internetre (bár a telefon használata elengedhetetlen más eszközök csatlakoztatásához), hanem egy további, tetszőleges, Wi-Fi kommunikációt használó kütyü vagy akár PC is kapcsolódhat.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.