Szerző: Hlács Ferenc

2019. december 30. 09:25

Automata konyhakertet mutatott be az LG

A készülékkel a vállalat a konyhai növénytermesztést automatizálná.

Felveszi a kertésznadrágot az LG, de csak a konyhában: a vállalat beltéri növénytermesztő készülékkel állt elő, amellyel szinte teljesen automatizálná a különböző növények gondozását. Az unortodox háztartási gép első blikkre egy masszívabb hűtőre emlékeztet, a vásárolt élelmiszer helyett azonban élő növényeket találunk benne. Az utóbbiak magjait, illetve a szükséges műtrágyát és tőzeget tartalmazó csomagokat ugyancsak az LG-től lehet majd megvásárolni, jelen állás szerint más forrásból szerzett növényi magokat, hivatalosan legalábbis nem "támogat" a berendezés. Az LG első körben húszféle magot tesz majd elérhetővé, egyebek mellett különféle típusú salátákat, bazsalikomot és rukkolát.

lgarden

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A szenzorokkal megpakolt készülék automatikusan gondoskodik a növények megfelelő fény- és vízellátásáról, és a megfelelő levegőztetésről, a növények állapota pedig okostelefonos appon keresztül is követhető. A koreai cég beltéri növénytermesztője egyszerre összesen 24 növénynek adhat otthont, ezzel a cég szerint egy "négyfős családot képes ellátni". A készülék árát és pontos rajtját a gyártó egyelőre nem közölte, az jó eséllyel a hamarosan rajtoló CES-en derül majd ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról