Szerző: Hlács Ferenc

2019. december 30. 09:25

Automata konyhakertet mutatott be az LG

A készülékkel a vállalat a konyhai növénytermesztést automatizálná.

Felveszi a kertésznadrágot az LG, de csak a konyhában: a vállalat beltéri növénytermesztő készülékkel állt elő, amellyel szinte teljesen automatizálná a különböző növények gondozását. Az unortodox háztartási gép első blikkre egy masszívabb hűtőre emlékeztet, a vásárolt élelmiszer helyett azonban élő növényeket találunk benne. Az utóbbiak magjait, illetve a szükséges műtrágyát és tőzeget tartalmazó csomagokat ugyancsak az LG-től lehet majd megvásárolni, jelen állás szerint más forrásból szerzett növényi magokat, hivatalosan legalábbis nem "támogat" a berendezés. Az LG első körben húszféle magot tesz majd elérhetővé, egyebek mellett különféle típusú salátákat, bazsalikomot és rukkolát.

lgarden

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A szenzorokkal megpakolt készülék automatikusan gondoskodik a növények megfelelő fény- és vízellátásáról, és a megfelelő levegőztetésről, a növények állapota pedig okostelefonos appon keresztül is követhető. A koreai cég beltéri növénytermesztője egyszerre összesen 24 növénynek adhat otthont, ezzel a cég szerint egy "négyfős családot képes ellátni". A készülék árát és pontos rajtját a gyártó egyelőre nem közölte, az jó eséllyel a hamarosan rajtoló CES-en derül majd ki.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 23:01

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.