:

Szerző: Koi Tamás

2019. október 18. 13:55

Hiánypótló: dizájnos madárba épített antenna

A Deutsche Telekom összeállt egy környezettudatos anyagfeldolgozó céggel és egy svéd dizájncsapattal. Az eredmény: magenta szinű, madár alakú mikrocella.

A mikrocellák az 5G-s hálózati topológiában a korábbinál nagyobb szerephez juthatnak majd, hiszen például beltérben ezek segítségével lehet majd hatékonyan, nagy lefedettségű szupergyors mobilhálózatot építeni. A meglehetősen ipari kinézetű mobilantennák azonban nem mutatnak mindenhol túl jól, és nem is lehet őket olyan jól elrejteni, mint egyes kültéri szektorsugárzókat (például egy templomtoronyba), de mégis lehet megoldás a problémára.

bi-191015-antennegehaeuse-00-en
(fotó: Deutsche Telekom)

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ez pedig nem más, mint a dizájnos mikrocella, ami nem csak a térerőt növeli, hanem a környezetünkbe is színt visz. Például azt a magentát, amiben a Deutsche Telekom, a Covestro és a svéd Umeå Institute of Design által közösen megálmodott, madár alakú antennakoncepció virít. 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 07:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.