Hiánypótló: dizájnos madárba épített antenna

A Deutsche Telekom összeállt egy környezettudatos anyagfeldolgozó céggel és egy svéd dizájncsapattal. Az eredmény: magenta szinű, madár alakú mikrocella.

A mikrocellák az 5G-s hálózati topológiában a korábbinál nagyobb szerephez juthatnak majd, hiszen például beltérben ezek segítségével lehet majd hatékonyan, nagy lefedettségű szupergyors mobilhálózatot építeni. A meglehetősen ipari kinézetű mobilantennák azonban nem mutatnak mindenhol túl jól, és nem is lehet őket olyan jól elrejteni, mint egyes kültéri szektorsugárzókat (például egy templomtoronyba), de mégis lehet megoldás a problémára.

bi-191015-antennegehaeuse-00-en
(fotó: Deutsche Telekom)

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

Ez pedig nem más, mint a dizájnos mikrocella, ami nem csak a térerőt növeli, hanem a környezetünkbe is színt visz. Például azt a magentát, amiben a Deutsche Telekom, a Covestro és a svéd Umeå Institute of Design által közösen megálmodott, madár alakú antennakoncepció virít. 

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 26. 08:17

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.