Hiánypótló: dizájnos madárba épített antenna

A Deutsche Telekom összeállt egy környezettudatos anyagfeldolgozó céggel és egy svéd dizájncsapattal. Az eredmény: magenta szinű, madár alakú mikrocella.

A mikrocellák az 5G-s hálózati topológiában a korábbinál nagyobb szerephez juthatnak majd, hiszen például beltérben ezek segítségével lehet majd hatékonyan, nagy lefedettségű szupergyors mobilhálózatot építeni. A meglehetősen ipari kinézetű mobilantennák azonban nem mutatnak mindenhol túl jól, és nem is lehet őket olyan jól elrejteni, mint egyes kültéri szektorsugárzókat (például egy templomtoronyba), de mégis lehet megoldás a problémára.

bi-191015-antennegehaeuse-00-en
(fotó: Deutsche Telekom)

Éles a HWSW mobile! programja (x) A legnagyobb hazai digitális termékfejlesztési konferencia 5 szekcióval, 90 előadóval, dedikált workshop nappal várja a látogatókat.

Ez pedig nem más, mint a dizájnos mikrocella, ami nem csak a térerőt növeli, hanem a környezetünkbe is színt visz. Például azt a magentát, amiben a Deutsche Telekom, a Covestro és a svéd Umeå Institute of Design által közösen megálmodott, madár alakú antennakoncepció virít. 

a címlapról

Hirdetés

Éles a HWSW mobile! programja

2019. november 12. 00:39

A legnagyobb hazai digitális termékfejlesztési konferencia 5 szekcióval, 90 előadóval, dedikált workshop nappal várja a látogatókat.