Szerző: Koi Tamás

2019. október 18. 13:55

Hiánypótló: dizájnos madárba épített antenna

A Deutsche Telekom összeállt egy környezettudatos anyagfeldolgozó céggel és egy svéd dizájncsapattal. Az eredmény: magenta szinű, madár alakú mikrocella.

A mikrocellák az 5G-s hálózati topológiában a korábbinál nagyobb szerephez juthatnak majd, hiszen például beltérben ezek segítségével lehet majd hatékonyan, nagy lefedettségű szupergyors mobilhálózatot építeni. A meglehetősen ipari kinézetű mobilantennák azonban nem mutatnak mindenhol túl jól, és nem is lehet őket olyan jól elrejteni, mint egyes kültéri szektorsugárzókat (például egy templomtoronyba), de mégis lehet megoldás a problémára.

bi-191015-antennegehaeuse-00-en
(fotó: Deutsche Telekom)

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Ez pedig nem más, mint a dizájnos mikrocella, ami nem csak a térerőt növeli, hanem a környezetünkbe is színt visz. Például azt a magentát, amiben a Deutsche Telekom, a Covestro és a svéd Umeå Institute of Design által közösen megálmodott, madár alakú antennakoncepció virít. 

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.