Szerző: Asztalos Olivér

2019. október 9. 14:55

Megint szórakozik a tajvani zászlóval az Apple

Az iOS 13.1.1-es verziótól kezdve a hongkongi és makaói felhasználóknál sem jelenik meg a lobogó.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az iOS egyik friss, 13.1.1-es verziójával eltüntette a hangulatjelek közül Tajvan zászlaját az Apple. Hongkongi és makaói felhasználók visszajelzése alapján a jelenség a Kínába és annak különleges közigazgatási területire szánt készülékeket érinti, illetve a zászló akkor sem jelenik meg, ha a beállítások között egyszerűen módosítják a régiót. Nem ez az első eset, hogy az Apple letiltja a tajvani lobgót. A korábban az NSA-nal dolgozó Patrick Wardle szerint iOS 11.4.1-ig bizonyos regionális és nyelvi beállítások mellett az iOS egyszerűen összeomlott, amennyiben a felhasználó Tajvan nevét, vagy annak zászlaját próbálta elküldeni, vagy kapta meg készülékére. Egyes teóriák szerint az Apple egyszerűen letiltotta a Kínával évtizedek óta vitában álló demokratikus ország zászlaját, így felelve meg az óriási piacot jelentő ország diktatórikus vezetésének.

twflag

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 19:53

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.