Szerző: Asztalos Olivér

2019. október 9. 14:55

Megint szórakozik a tajvani zászlóval az Apple

Az iOS 13.1.1-es verziótól kezdve a hongkongi és makaói felhasználóknál sem jelenik meg a lobogó.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az iOS egyik friss, 13.1.1-es verziójával eltüntette a hangulatjelek közül Tajvan zászlaját az Apple. Hongkongi és makaói felhasználók visszajelzése alapján a jelenség a Kínába és annak különleges közigazgatási területire szánt készülékeket érinti, illetve a zászló akkor sem jelenik meg, ha a beállítások között egyszerűen módosítják a régiót. Nem ez az első eset, hogy az Apple letiltja a tajvani lobgót. A korábban az NSA-nal dolgozó Patrick Wardle szerint iOS 11.4.1-ig bizonyos regionális és nyelvi beállítások mellett az iOS egyszerűen összeomlott, amennyiben a felhasználó Tajvan nevét, vagy annak zászlaját próbálta elküldeni, vagy kapta meg készülékére. Egyes teóriák szerint az Apple egyszerűen letiltotta a Kínával évtizedek óta vitában álló demokratikus ország zászlaját, így felelve meg az óriási piacot jelentő ország diktatórikus vezetésének.

twflag

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról