Szerző: Koi Tamás

2016. július 6. 15:22

Három év után duplázta a Next díjcsomagok adatforgalmát a Telekom

Korlátozás nélkül, nem csak akciós jelleggel megemelte a Next díjcsomagcsaládhoz tartozó lakossági előfizetésekben foglalt adatforgalmi keretet a Magyar Telekom - a változás mintegy félmillió előfizetőt érinthet kedvezően, de még mindig a Vodafone nyújtja a legjobb flatrate-feltételeket.

Július elejétől nagyobb mobilnet-kerettel gazdálkodhatnak a Telekom Next lakossági díjcsomagjainak előfizetői. A szolgáltató az úgynevezett flatrate (részben, vagy teljes egészében belföldi korlátlan perceket kínáló) díjcsomagjainál megduplázta a havonta elérhető adatmennyiséget, ezzel elsősorban azoknak kedvezve, akik a korlátlan beszélgetések mellett (vagy helyett) okostelefonjuk egyéb, internetes adatforgalmat igénylő képességeit széleskörűen ki kívánják használni.

A flatrate díjcsomagok 2013-as bevezetésekor az új díjcsomagstruktúrát ért legtöbb kritika éppen a korlátlan perc- és SMS-mennyiség mellé társított, olykor aránytalanul szűkös adatkeretet érte. Ennek egyik, a szolgáltatók által félig-meddig felvállalt magyarázata az volt, hogy az adathálózatok kiépítésének magas költségeit leginkább az alapszolgáltatások árának mesterséges magasan tartásával lehetett kitermelni - mára azonban nem csak a gazdasági megközelítés, hanem a technológia is túlhaladt ezen a szemléleten.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Telekom 2013. óta először változtatott lényeges aspektusát tekintve a Next díjcsomagok struktúráján, így a Next S és M csomagoknál a korábbi 500 helyett júliustól 1 GB, az XL tarifánál pedig 3 GB helyett 6 GB havi adatforgalmat kap az ügyfél, változatlan áron. A szolgáltató szerint egyébként a flatrate díjcsomagok mostanra rendkívül népszerűek lettek, így mára több mint félmillió előfizetőnek van ilyen díjcsomagja, és minden ötödik új előfizetés Next díjcsomag a Telekomnál.

A flatrate csomagokat tekintve ettől függetlenül nem feltétlenül a Telekom kínálja a legkedvezőbb ajánlatokat a piacon. A hasonló tarifával (Red) elsőként piacra lépő Vodafone-nál már régóta alap a havi 1 GB-os adatkeret, a piros logós operátor április óta ráadásul az egész EU-ban biztosítja a hazai kereteket az "EU+" jelzésű Red tarifáknál. A Vodafone-nál a legdrágább Red tarifa jelenleg a havi 15 ezer forintos RED Extra EU+, mely ennyi pénzért a korlátlan beszéd és SMS mellett havi 5 GB adatforgalmat kínál. A Telekomnál a havi 20 ezer forintba kerülő Next XL díjcsomag a mostani duplázás után nyújt ennél 20%-kal több adatot, azaz havi 6 GB-ot az előfizetőknek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról