Szerző: Hlács Ferenc

2014. december 15. 12:40

Saját GIF-készítőt kap a YouTube

Saját GIF-készítőt kap a YouTube, amellyel az egyes videók tetszőleges hat másodperce alakítható át valamilyen szellemes felirattal kiegészített animációvá. A funkció egyelőre a béta szakaszban tart, néhány videó alatt azonban már most kipróbálható.

Az animált GIF-ek mára igen népszerű elemeivé váltak az online önkifejezésnek. A pár másodperces, legtöbbször humoros tartalmú képsorok szinte minden fórum nélkülözhetetlen elemévé váltak, mostantól pedig elkészítésük is könnyebb lesz egy fokkal, legalábbis ha a kívánt tartalom megtaláható YouTube-videó formájában - erre pedig igen jó esély van.

A Google videómegosztója különösebb felhajtás nélkül egy új online eszközt vezetett be, amellyel az oldalra feltöltött videók tetszőleges szeletét GIF formájában menthetjük el. A funkció a videók alatt található megosztás ikonra kattintva, a megjelenő lehetőségek közül a GIF menüpontot választva érhető el. Viszonylag egyszerű eszközről van szó: egy a videó idővonalát ábrázoló csúszkán beállíthatjuk a GIF kívánt kezdő- és végpontjait de akár manuálisan is bepötyöghetjük mikor induljon és érjen véget az animáció. Az itt kreált mozgóképek emellett tetszés szerint feliratozhatók is, azok tetején és alján is elhelyezhetünk egy-egy szövegcsíkot.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A megoldás nem roskadozik a plusz funkcióktól, abban nincs lehetőség az elkészült GIF-ek átméretezésére a kép egy részének kivágására, több különálló jelenet beillesztésére vagy egyéb szerkesztésre - az animációk hosszát ráadásul a YouTube hat másodpercnél szabja meg. Ezzel együtt bizonyára sokan örülnek az újításnak: bár egy gyors Google keresés így is számos, a népszerű videómegosztó tartalmait GIF-ekké alakító online szolgáltatást kínál, ehhez a közeljövőben már az oldal felületét sem kell elhagyni.

Egyelőre senki ne ijedjen meg ha az eszközt egyelőre nem találja kedvenc macskás-elefántbikás videója alatt, a funkció ugyanis a kezdeti időszakban csak adott tartalmaknál vehető igénybe, ilyenek például a PBS gondozásában működő Idea Channel videói - akinek felkeltette érdeklődését a lehetőség, itt már ki tudja próbálni a beépített YouTube GIF-készítőt. A novemberben már megszellőztetett opció egyelőre a béta szakasznál tart, azt a későbbiekben a csatornák tulajdonosai dönthetik majd el, hogy bekapcsolják-e tartalmaik alatt. Az érdeklődők fel is iratkozhatnak a funkció tesztelésére, amely a következő hetek során várhatóan a videómegosztó távolabbi szegleteibe is utat talál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról