:

Szerző: Bodnár Ádám

2014. január 21. 16:34

LogMeIn: megszűnt az ingyenes verzió

Egy friss blogbejegyzés szerint teljesen megszűnik az ingyenes szolgáltatás a LogMeInnél, a felhasználóknak hét napja van arra, hogy előfizessenek a Pro változatra.

A LogMeInt 2003-ban alapította egy magyar programozó, Anka Márton, aki korábban az Uproar online játékhálózati vállalkozásban működött közre, míg a Vivendi fel nem vásárolta azt. Az eredetileg 3am Labs néven induló cég elsődleges fejlesztőközpontja Budapesten található, az alapítást követően nem sokkal azonban az Egyesült Államokba települt át a székhelye, Boston közelébe, hogy ezzel segítse a befektetői és iparági kapcsolatok kiépítését, ami sikerült is, a LogMeIn ma már tőzsdén jegyzett cég, éves árbevétele 100 millió dolláros nagyságrendben mozog.

A vállalat a távoli hozzáférést biztosító termékével vetette meg a lábát a piacon. A LogMeIn nagyszerűsége az egyszerűségében rejlett, a használatához nem volt szükséges bonyolult telepítésre és konfigurációra, a kliensprogramot futtató gépet bármelyik, internetre kapcsolt gépen keresztül távirányítani lehetett egy böngészőn keresztül. A LogMeInnek később okostelefonos és tabletes verziója is készült. A cég később egy újabb, hasonló termékkel állt elő, a join.me egy böngészőn keresztül tette egyszerűvé az online konferenciát és megosztást, a Cubby pedig egy online fájlszinkronizációs megoldás, hasonló a Dropboxhoz.

A LogMeIn az évek során óriási felhasználói bázist épített ki, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy létezett a távoli hozzáférést biztosító szolgáltatásának ingyenes verziója is, takarékos rendszergazdák, vagy éppen a családjukban a PC-ket karbantartó otthoni felhasználók legnagyobb örömére. Az ingyenes verzióval legfeljebb 10 számítógépre lehet távolról belépni. Azaz inkább csak lehetett, a LogMeIn ugyanis ma megszüntette a Free csomagot, vagyis az ingyenes változatot.

Mostantól csak fizetős konstrukcióban

"Tíz év után a LogMeIn ingyenes távoli hozzáférést biztosító terméke, a LogMeIn Free megszűnik. Összevonjuk az ingyenes és fizetős, távoli hozzáférést biztosító termékeinket egy csomagba. Ez a termék csak fizetős konstrukcióban létezik [...]" - olvasható abban a blogbejegyzésben, amely ma került fel a cég weboldalára. "A következő napokban és hetekben értesítjük azokat a felhasználókat, akiket ez a változás érint." A LogMeIn Free és az évente a távolról használni PC-k száma alapján 99-449 dollárba kerülő Pro változatok közötti különbségek ebben a táblázatban találhatók meg.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A blogbejegyzésben olvashatók szerint a felhasználóknak a következő belépéstől számított 7 napjuk van arra, hogy előfizessenek a Pro csomagra, amely 99 dollárért kettő, 449 dollárárt 10 PC-hez biztosít távoli hozzáférést, tartalmazza az okostelefonos és tabletes kliensprogramokat, illetve a desktop (Windows és Mac) kliensprogramokat is. Aki nem vásárolja meg ebben a 7 napban a prémium csomagot, annak a távoli hozzáférés megszűnik a LogMeIn Free csomagban beállított gépekhez és csak akkor válnak ismét elérhetővé, ha a felhasználó előfizetett a Pro csomagra.

Azok a felhasználók, akik nem szeretnének fizetős LogMeIn-verzióra váltani, számos alternatíva közül választhatnak, amelyek között olyan is akad, amely még kereskedelmi használatra is ingyenes. A RealVNC, a TeamViewer, a BeAnywhere, a TrueRemote, a TightVNC, a Mikogo és a többi közül biztosan mindenki tud választani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.