:

Szerző: HWSW

2012. július 16. 08:59

Az ASTRA műholdas platformja ideális megoldás a tévéadás vételére

A digitális átállásnak köszönhetően a televíziós és rádiós műsorszórás az európai uniós országok többségében dinamikusan fejlődik. A folyamatban a műholdas műsorszórás is fontos szerepet játszik, mint a legelterjedtebb vezeték nélküli műsortovábbítási technológia.

A 35 európai és észak-afrikai ország műholdas televíziós ellátottságáról tájékoztató Satellite Monitor felmérés nemrégiben közzétett eredményei szerint a műhold először lett a vezető televíziós infrastruktúra Európában, megelőzve a földfelszíni sugárzású és kábeles vételt. A statisztikák szerint megközelítőleg 84 millió európai háztartás rendelkezik műholdas (Direct-to-Home, DTH) televíziós vételi platformmal, ami 22 százalékos növekedés jelent az elmúlt négy évben.

Ez a jelentős növekedés több olyan előnynek köszönhető, amelyet a műholdas platform (DVB-S) más hálózatokhoz képest biztosít. A DVB-S egyik legkézenfekvőbb előnye, amely a digitalizálási folyamatban is döntő szerepet játszott, a gyakorlatilag teljes földrajzi lefedettség. Akár egy nagyvárosban, akár az ország nehezebben megközelíthető helyein élnek az ügyfelek, a műholdas műsorszórási szolgáltatás mindenki számára elérhető. A DVB-S ennek köszönhetően lett a DVB-T tökéletes kiegészítő megoldása a digitalizálási folyamatban.

A végfelhasználók döntését befolyásoló két másik fő tényező a megfizethetőség és a szolgáltatás minősége. Mindössze egy 60 centiméter átmérőjű kis parabolaantenna és egy, a TV-vel összekötött vevőegység szükséges ahhoz, hogy a magyar nézők tudják fogadni az ASTRA műholdjairól érkező jeleket. A nagykapacitású műsorszóró műholdaknak köszönhetően a csatornaválaszték is nagyobb, mint amit a DVB-T rendszerben el lehet érni. Egy olyan parabolaantenna például, amely az ASTRA keleti 19,2 fok orbitális pozíciójú műholdjára mutat, több száz ingyenes nemzetközi program megtekintését teszi lehetővé a nézők számára, egyeseket akár HD minőségben. Azoknak pedig, akik 3D műsorokat szeretnének élvezni, elég a keleti 23,5 fok orbitális pozíciójú ASTRA-műholdra irányítani a parabolaantennájukat, ahol a kódolatlan (FTA; free-to-air) 3D csatornákat sugározzák. Mindkét pozíció (keleti 19,2 és keleti 23,5) könnyedén fogható egyszerre egy kettős műholdvevőfejjel (Duo LNB) rendelkező parabolaantennával.


Útjára indul az SES 51. műholdja, az SES5

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A luxemburgi székhelyű SES a világ vezető műholdas műsorszórójaként több mint 5200 csatornát, köztük 1200-nál is több HD csatornát sugároz. A SES műholdjai a legújabb, 3D-s tartalmak továbbítására is fel lettek készítve, a társaság elsők közt továbbított térhatású tévéadást ügyfeleinek. Azz 1986-os megalakulása óta dinamikusan növekvő vállalat 2012 elején lőtte fel az 50. műholdját.

A SES a releváns piacok mindegyikén igyekszik kedvező árú, jó minőségű tartalmakat kínálni ügyfeleinek. Ez igaz Közép- és Kelet-Európára, azon belül Magyarországra is, ahol a SES közös reklámkampányt indított az egyik legnagyobb magyar műholdas műsorszolgáltató céggel, a P-Sattal. Az együttműködésnek köszönhetően a magyar ügyfelek számára április elejétől elérhetők lettek az SES ASTRA emblémájával ellátott set-top-boxok, amelyek több mint 280 nemzetközi csatornát kínálnak havidíj mentesen, emellett képesek a DVB-T adások vételére is.

Az SES teljes körű marketing- és értékesíti támogatást biztosít minden magyar viszonteladójának, akik a világ legnagyobb műholdas műsorszórójával karöltve használhatják ki a magyarországi digitális átállásban rejlő piaci lehetőségeket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.