:

Szerző: Bányai György

2009. március 27. 11:55

Üzleti környezetbe szánja az Acer a Veriton X270 asztali számítógépét

Az Acer csütörtökön jelentette be kis helyigényű asztali számítógépét, melyet a gyártó az üzleti termékvonalába illeszt. A Veriton X270 Core 2 Duo processzor-változatokkal és maximum 500 gigabájtnyi merevlemezzel rendelhető.

[HWSW] Az Acer csütörtökön jelentette be kis helyigényű asztali számítógépét, melyet a gyártó az üzleti termékvonalába illeszt. A Veriton X270 Core 2 Duo processzor-változatokkal és maximum 500 gigabájtnyi merevlemezzel rendelhető.

A Veriton X270 mától a tengerentúlon mutatkozik be, pár hetes-hónapos csúszással azonban minden piacra megérkezhet. A kis helyigényű SFF (Small Form Factor) számítógép az Intel processzoraiból válogat, benne Core 2 Duo lapkák kaphatnak feladatot. A PC rendszermemóriája maximum 4 gigabájtnyi lehet, a háttértár pedig maximum 500 gigabájt adatot tárolhat.


Acer Veriton X270

A mini video-alrendszere NVIDIA GeForce 7100 chipen alapul, mely segítségével gond nélkül dekódolhatók a HD-jelfolyamok is. Az X270 nem kevesebb, mint 9 USB 2.0 kaput kínál, kevés helyzet adódhat, amikor ez kevésnek bizonyul. A számítógép nem meglepő módon gigabit sebességgel kapcsolható a hálózathoz, ez azonban ma már nem előny, hanem elvárás a gyártó által megcélzott üzleti területen.

A Veriton X270 optikai meghajtója DVD-író lehet, a megjelenítő pedig HDMI-kapura is kapcsolható. A kép mellé a hang 5.1 csatornán is érkezhet, a bővítmények PCI Express x16, illetve PCI Express x1, illetve két PCI kártyarésekbe illeszthetők. Az Acer Veriton X270 legfapadosabb változatban 399 dollárért vásárolható meg, természetesen ez az összeg erősebb kiszerelés esetén jelentős mértékben emelkedhet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.