:

Szerző: Ady Krisztián

2008. május 22. 13:25

Elindult az Invitel internetes televíziós szolgáltatása, az InviTV

Különösebb hírverés nélkül elindította IP-televíziós szolgáltatását az Invitel: az InviTV három-az-egyben, tehát telefont, internetet és tévézést nyújtó Invitel Trió csomagok ban most kedvezményes áron fizethető elő. A szolgáltatás a TVnet TVtévé internetes tévére hasonlít a szolgáltatóoldali videorögzítés lehetőségével.

[HWSW] Különösebb hírverés nélkül elindította IP-televíziós szolgáltatását az Invitel: az InviTV három-az-egyben, tehát telefont, internetet és tévézést nyújtó Invitel Trió csomagokban most kedvezményes áron fizethető elő. A szolgáltatás a TVnet TVtévé internetes tévére hasonlít a szolgáltatóoldali videorögzítés lehetőségével.

Mini csomagok

Az InviTV adásai rézdróton, az ADSL technológia segítségével jutnak el az előfizetőhöz, hasonlóan a T-Home TV-hez és a TVtévéhez. A szolgáltatás gyakorlatilag az Invitel teljes saját hálózatán elérhető, legalábbis ott, ahol az ADSL hozzáférés sebessége képes a legalább 7 megabit/s-os letöltési sebességre. Ennél alacsonyabb sávszélességre alkalmas telefonvonalakra nem rendelhető meg az IP-televíziós szolgáltatás.

A csatornaválaszték két alapcsomagból, a 26-csatornás Alap és a 46-csatornás Családi csomagokból áll, illetve különböző mini csomagokkal tovább bővíthető a nézhető állomások köre. Az IP-televíziós extra szolgáltatások jelentős része, így az elektronikus műsorkalauz (EPG), az online videotéka, a megállítható és esetenként visszatekerhető adás, a gyerekzár itt is rendelkezésre áll.

Az InviTV a TVnet megoldásához hasonlóan videorögzítést is kínál, azonban nem a felhasználó oldalán, a set-top-box beépített merevlemezével, hanem a szolgáltatói oldalon biztosított tárhellyel. Ennek a megoldásnak az a legnagyobb előnye, hogy akár több csatorna adása is rögzíthető egyidejűleg, míg a tévén mást nézünk. Hátránya azonban a jóval korlátozottabb hely (5 vagy 10 óra), és hogy csak azoknak a csatornáknak az anyaga rögzíthető ilyen módon, amelyiknél erre a csatorna tulajdonosa engedélyt adott -- így nem minden adó adásait vehetjük fel.

Három nappal korábbi adás is visszanézhető

A szerver oldali folyamatos rögzítés előnye még, hogy akár 72 órával is visszaléphetünk az időben, és olyan anyagokat is visszanézhetünk, melyeket más IP-televíziós rendszereknél be kellene programozni felvételre, vagy folyamatosan bekapcsolva kellene tartani a set-top-boxot, hogy visszatekerhessük az élő adást.

InviTV
Motorola set-top-box és az ismeretlen gateway

Az InviTV a lakásban szintén két egységből áll, melyet ingyenesen biztosítanak és szerelnek fel: az ADSL-modemet és internetes telefont is biztosító Tilgin Vood 452w media gateway akár Wi-Fi-kapcsolódást is lehetővé tesz, ehhez kapcsolódik Etherneten a Motorola set-top-box, melynek kimenetei bármilyen régebbi, vagy újabb (HDMI) televízió csatlakoztatását is lehetővé teszik. Egy ADSL-vonalon legfeljebb két set-top-box üzemeltethető egymás mellett, egymástól függetlenül, a második vevőberendezésért pedig bérleti díjat kell fizetni, ehhez azonban plusz sávszélességre lehet szükség. A felmerülő kérdésekre az Invitel GYIK-je adhat gyors és érhető választ.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.