Szerző: Ady Krisztián

2007. június 1. 12:41

Fél napos üzemidőt ígérnek az EVERUN ultrahordozható PC-k

Bár az IDC alelnöke szerint a UMPC fejlesztések fiaskóval érhetnek véget , és a Gartner szerint is totális bukásra ítélt a kategória, ez nem gátolja meg abban a kisebb-nagyobb cégeket, hogy egy második kísérletet tegyenek az ultrahordozható PC-k, úgynevezett UMPC-k piacra vezetésében. A RAON Digital legújabb, EVERUN termékvonala is megpróbálja kiküszöbölni az első generáción esett csorbát.

[HWSW] Bár az IDC alelnöke szerint a UMPC fejlesztések fiaskóval érhetnek véget, és a Gartner szerint is totális bukásra ítélt a kategória, ez nem gátolja meg abban a kisebb-nagyobb cégeket, hogy egy második kísérletet tegyenek az ultrahordozható PC-k, úgynevezett UMPC-k piacra vezetésében. A RAON Digital legújabb, EVERUN termékvonala is megpróbálja kiküszöbölni az első generáción esett csorbát.

A 460-500 grammos készülékek az átlagos, 7 hüvelykes helyett 4,8 hüvelykes kijelzővel, de azonos felbontással, 800 x 480 pixelessel rendelkeznek. A felszabadult helyen teljes QWERTY billentyűzet kapott helyet, sőt, még a funkciógomboknak is szorítottak némi helyet. Az energiatakarékos működésről az AMD Geode processzorok, platform gondoskodik, melyet nagy kapacitású lítium-ion akkumulátorral fejeltek meg, így 6-12 óra üzemidőt ígérnek az EVERUN UMPC-k kiépítéstől függően.

Everun UMPC

Az ultrahordozható gépekhez opcionálisan WiBro vagy HSDPA kommunikáció is kérhető, ha nem elégednénk meg a beépített Bluetooth 2.0 és Wi-Fi kapcsolódással. A 700 dollárnak megfelelő (jelenleg körülbelül 130 ezer forintnyi) ártól kapható UMPC-k különlegessége a legnagyobb, illetve legkisebb modellbe épített 6 gigabájtos SSD (Solid State Drive) flashmemóriás meghajtó, mely elegendő kapacitást nyújt az operációs rendszer, illetve néhány alkalmazás számára, adatainkat pedig a nagyobbnál alap, legkisebbnél opcionális 60 gigabájtos merevlemezre menthetjük.

Everun UMPC

Az EVERUN ultrahordozható gépek Windows XP operációs rendszert futtatnak és június végétől lesznek kaphatók, egyelőre Dél-Koreában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról