:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 28. 11:51

Szűkös a kínálat olcsó AMD processzorokból

[x-bit labs] Hiány alakult ki egyes AMD processzorokból, mivel a vállalat nem tudja kielégíteni a keresletet. Példátlan a kereslet az AMD asztali processzorok iránt, és ez a példátlan kereslet kiürítette a tokozáshoz használt anyagokból felhalmozott készletünket -- idézi az AMD szóvivőjét a CRN weboldal.

[x-bit labs] Hiány alakult ki egyes AMD processzorokból, mivel a vállalat nem tudja kielégíteni a keresletet. "Példátlan a kereslet az AMD asztali processzorok iránt, és ez a példátlan kereslet kiürítette a tokozáshoz használt anyagokból felhalmozott készletünket" -- idézi az AMD szóvivőjét a CRN weboldal.

A lap információi szerint az Athlon 64 3500+ és Athlon 64 3800+, Athlon X2 3800+, valamint a Sempron 2600+ és Sempron 2800+ chipekből, tehát az egyes termékcsoportok legolcsóbb, belépő szintű modelljeiből átmenetileg szűkös a kínálat. Az AMD szóvivője megerősítette, hogy probléma van a szállításokkal, azonban hogy ez mely termékeket érinti, arról nem adott ki információt. A szóvivő hangsúlyozta, hogy a hiányt nem az AMD gyártókapacitásának elégtelensége okozza.

A világ második legnagyobb processzorgyártója a harmadik negyedév során rekordmennyiségű lapkát értékesített. A processzorok eladásai érték szerint 44 százalékkal múlták felül az előző évit, és 26 százalékkal a második negyedév során elért eredményt. Az AMD harmadik negyedéves forgalma meghaladta az 1,5 milliárd dollárt. A jelenlegi negyedévre az eladások további 7-13 százalékos emelkedését várják a cégvezetők.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.