:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. október 26. 09:41

A pornó lesz a mobiltelefonos tartalmak motorja

A mobiltelefonok felhasználói 2008-ban már egymilliárd dollárt költenek pornóra -- áll egy piackutató cég előrejelzésében. Az erotikus tartalom ugyanúgy fogja fellendíteni a mobiltelefonos tartalomfogyasztást, mint a videózást, vagy az internetezést.

A mobiltelefonok felhasználói 2008-ban már egymilliárd dollárt költenek pornóra -- áll egy piackutató cég előrejelzésében. Az erotikus tartalom ugyanúgy fogja fellendíteni a mobiltelefonos tartalomfogyasztást, mint a videózást, vagy az internetezést. A Yankee Group prognózisa szerint 2008-ban egyedül az Egyesült Államokban 90 millió dollárt tesz majd ki a mobilpornó forgalom.

A mobilszolgáltatók számára rendkívül fontos hogy növeljék hálózatukon az adatforgalmat, így jutva új bevételekhez, azonban egyelőre kevesen kínálnak erotikus tartalmat. Elemzők egyetértenek abban, hogy az interneten kínált fizetős tartalmak közül a pornó volt elsőként nyereségesen eladható, ez a mobil internet esetében is könnyen megismétlődhet. Nagyon fontos, hogy ennek a folyamatnak a kiskorúak kizárásával kell végbemennie, azaz először szükség van olyan védelmi mechanizmusok kifejlesztésére, amelyek lehetetlenné teszik a gyerekek hozzáférését az erotikához.

Itthon
A magyar szolgáltatók közül a T-Mobile és a Vodafone mobil portálján is található erotikus tartalom, amelyeket előfizetési díj leszurkolása fejében lehet elérni. A díjat a mobiltelefon-számlán, utólag egyenlíti ki a felhasználó.
Szintén elkerülhetetlen a megfelelő biztonsági funkciók implementálása, ugyanis a tanulmány szerint a felhasználók túlnyomó többsége nem küldené el hitelkártyájának számát mobiltelefonján keresztül egy erotikus tartalmakat szolgáltató portálnak. Az ilyen internetes oldalak biztonsági szempontokból amúgy is aggályosak, a hitelkártya-cégek szerint sokan próbálkoznak érvénytelen kártyaszámokkal és más trükkökkel.

Kifejezetten a mobilfelhasználók erotikaéhségének csillapítására jött létre a PhoneErotica.com mobil portál, amely fotósorozatokat, videókat, történeteket kínál, egyelőre ingyen. A lapot üzemeltető PhoneBox Entertainment szerint hetente mintegy 75 millió látogató keresi fel az oldalt. Mivel a hitelkártyás fizetés sikeres bevezetése valószínűtlennek tűnik, a PhoneBox díjmegosztásos konstrukcióra szeretné rávenni a mobilszolgáltatókat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.