:

Szerző: Bőle György

2022. május 5. 21:25

Ansible alapú automatizáció: hogy a kreatív feladatokkal foglalkozhass

A modern informatikában fontos az automatizáció, a rendszerek kialakítása és üzemeltetés sem kivétel ez alól.

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x)

A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x) A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

Az alkalmazás fejlesztések felgyorsulásával és az infrastruktúrák növekedésével egyre többször kell új - teszt, éles - környezetet építeni, akár a nulláról, változásokat eszközölni és mindezt egyre kevesebb idő alatt. Az egyetlen megoldás tehát, hogy automatizációt használunk. Az elérhető eszközök közül mára az Ansible lett az, mely egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, amikor automatizációról beszélünk. Könnyen tanulható, rengeteg rendszer és alkalmazás támogatásával rendelkezik, és folyamatosan fejlődik. Deim Ágoston (Kockaképző) a HWSW free! meetup-sorozat Ansible állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadásában röviden bemutatja az Ansible-t, és elmondja miért éppen ez az ideális választás.

Tanulnál Ágostontól? Gyere el a HWSW 2022. május 17-én induló, 8 alkalmas, 24 órás, "Bevezetés az Ansible alapú automatizációba" című online képzésére, ahol Ágoston vezetésével tanulhatsz. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

13:36
 

Ansible alapú automatizáció: hogy a kreatív feladatokkal foglalkozhass

Még több videó

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.

a címlapról