Szerző: Bőle György

2021. április 1. 15:57

Terraform, az IaC svájci bicskája

A kollektív tudatban élő infrastruktúra jobb, mint az egyetlen kolléga fejében lévő. Egy telepítési útmutató jobb, mint a kollektív tudatban élő. Néhány szkript hatékonyabb és jobb, mint a dokumentáció. A verzió követett kódként tárolt infrastruktúra pedig a tökéletes megoldás.

A Terraform kimagasló népszerűségnek örvend az infrastruktúra mint kód (IaC) eszközök között. Az eszköz kiválóan alkalmas komplex AWS, GCP, Azure, VMware rendszerek létrehozására és karbantartására, nagyvállalati load balancerek, adatbázisok felhasználóinak és tábláinak kezelésére. Hogyan lehetséges, hogy egy közös leíró nyelv (HCL) megfelel ennyire különböző rendszerek és folyamatok meghatározására? Hogyan kezeli a Terraform kiválóan az erőforrások közti függőségeket?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Láng Máté DevOps szakember a HWSW free! meetup-sorozat 2021. március 31-i, infrastruktúra mint kód tematikájú állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadásában egy rövid történelmi áttekintést és az eszköz fejlődésének vizsgálatát követően bemutat egy átlagos Terraform munkamenetű projektet, és bepillantást enged a motorháztető alá is.

Tanulnál Mátétól? Gyere el a HWSW 2021. április 20-án kezdődő, 4 alkalmas, 12 órás, Terraform alapjai című gyakorlatorientált, online képzésére, ahol Máté vezetésével tanulhatsz. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

19:27
 

Terraform, az IaC svájci bicskája - Láng Máté

Még több videó

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról