Szerző: Bőle György

2021. április 1. 15:57

Terraform, az IaC svájci bicskája

A kollektív tudatban élő infrastruktúra jobb, mint az egyetlen kolléga fejében lévő. Egy telepítési útmutató jobb, mint a kollektív tudatban élő. Néhány szkript hatékonyabb és jobb, mint a dokumentáció. A verzió követett kódként tárolt infrastruktúra pedig a tökéletes megoldás.

A Terraform kimagasló népszerűségnek örvend az infrastruktúra mint kód (IaC) eszközök között. Az eszköz kiválóan alkalmas komplex AWS, GCP, Azure, VMware rendszerek létrehozására és karbantartására, nagyvállalati load balancerek, adatbázisok felhasználóinak és tábláinak kezelésére. Hogyan lehetséges, hogy egy közös leíró nyelv (HCL) megfelel ennyire különböző rendszerek és folyamatok meghatározására? Hogyan kezeli a Terraform kiválóan az erőforrások közti függőségeket?

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A Láng Máté DevOps szakember a HWSW free! meetup-sorozat 2021. március 31-i, infrastruktúra mint kód tematikájú állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadásában egy rövid történelmi áttekintést és az eszköz fejlődésének vizsgálatát követően bemutat egy átlagos Terraform munkamenetű projektet, és bepillantást enged a motorháztető alá is.

Tanulnál Mátétól? Gyere el a HWSW 2021. április 20-án kezdődő, 4 alkalmas, 12 órás, Terraform alapjai című gyakorlatorientált, online képzésére, ahol Máté vezetésével tanulhatsz. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

19:27
 

Terraform, az IaC svájci bicskája - Láng Máté

Még több videó

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 17:07

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.