Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 18. 11:52

Serverless technológiák a gyakorlatban

A szerveroldalon futó kód következő generációja már "szervermentes"? Új kihívások és új megoldások, a serverless technológiák bevezetése során.

Azt látjuk, hogy a serverless technológiák egyre nagyobb teret nyernek. A DevOps egy részét áthidalva milyen új problémák jelentkeznek? A 2017. november 29-i HWSW mobile! mobiltermék-fejlesztési konferencián tartott előadásában Esztári Péter, a CodingSans szoftvermérnöke egy áttekintést követően bővebben is kitér a Serverless frameworkre, ehhez kapcsolt példával.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A prezentáció továbbá egy másik fontos problémára is kitér, mégpedig hogy a különböző szolgáltatók felhőjében található serverless függvények milyen módon kombinálhatók, illetve hogyan kezelhetők egy interfész alatt. Ennek a problémának az egyik kialakulófélben lévő megoldása a Serverless Event Gateway, mely szintén bemutatkozik előadás során.

13:35
 

Serverless technológiák a gyakorlatban - Esztári Péter (CodingSans)

Még több videó

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról