Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 18. 11:52

Serverless technológiák a gyakorlatban

A szerveroldalon futó kód következő generációja már "szervermentes"? Új kihívások és új megoldások, a serverless technológiák bevezetése során.

Azt látjuk, hogy a serverless technológiák egyre nagyobb teret nyernek. A DevOps egy részét áthidalva milyen új problémák jelentkeznek? A 2017. november 29-i HWSW mobile! mobiltermék-fejlesztési konferencián tartott előadásában Esztári Péter, a CodingSans szoftvermérnöke egy áttekintést követően bővebben is kitér a Serverless frameworkre, ehhez kapcsolt példával.

Itthon kódolják a bevásárlás jövőjét (x)

Magyarországról kapnak IT támogatást a Tesco közép-európai online bevásárlóközpontjai.

Itthon kódolják a bevásárlás jövőjét (x) Magyarországról kapnak IT támogatást a Tesco közép-európai online bevásárlóközpontjai.

A prezentáció továbbá egy másik fontos problémára is kitér, mégpedig hogy a különböző szolgáltatók felhőjében található serverless függvények milyen módon kombinálhatók, illetve hogyan kezelhetők egy interfész alatt. Ennek a problémának az egyik kialakulófélben lévő megoldása a Serverless Event Gateway, mely szintén bemutatkozik előadás során.

13:35
 

Serverless technológiák a gyakorlatban - Esztári Péter (CodingSans)

Még több videó

Május végén ismét 3 alkalommal jelentkezünk, lesz CI/CD, Flutter, és one-man-show is, ahol alaposan bemutatkozik a Tekton, a K8s natív pipeline.

:
a címlapról