:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 13. 12:06

Így lesz bolti drónból és tabletből harctéri előny

Ebben a podcast-adásban az internetről rendelhető drónokon keresztül a mesterséges intelligenciáig bezárólag vesézzük ki, hogy miként használták fel az ukránok a kereskedelmi technológiákat, hogy azokból harctéri előnyt kovácsolhassanak.

Az ukrán-orosz háborúban az erőviszonyok előhívták az ukránok kreativitását, ami abban is megmutatkozott, hogy a szoftver- és termékfejlesztésben látható agilitás és a konzumereszközök használata átcsorgott a katonai innovációba, megmutatták, mennyi mindent lehet kihozni védekezés során a több ezer dollárba, nem pedig több milliárdba kerülő kereskedelmi technológiák felhasználásával, akár egy MiG-29 vadászgép felokosításáig. Erről beszélgetünk a HWSW Weekly podcast friss adásában.

Meghívott szakértőink Trautmann Balázs katonai újságíró, a Kárpátaljai Sárkányellátó szervezője, valamint Kaiser Ferenc biztonságpolitikai szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról