:

Szerző: Bőle György

2023. július 14. 09:00

Nem Scrum Masternek való vidék

A nagy agilis transzformációs hype lecsengett, a helyén meglepően nagy és aggasztó csend honol. A friss kraftie adásban azt nyomozgattuk, vajon mostanság érdemes-e erre kormányozni egy IT karriert.

A HWSW podcast-sorozat 11. kraftie adásának egyik vendége az agilitásból kiábrándult egykori agile coach, Farkas Bálint, másik vendége pedig a továbbra is lelkes Bíró Tamás volt. Jin-jangként velük jártuk körül, hogy érdemes-e az agilitásra karriert építeni. Bár a beszélgetést igyekeztünk mentesíteni a hitvitáktól, és végig karrier mederben tartani, egy-két beef azért becsúszott. Nem volt célunk az sem, hogy az agilitást mikroszkóppal vizsgálgassuk, hiszen egy trend vizsgálatához a sztratoszféra mindig jobb kilátást biztosít.

Az adásban hivatkozott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, és a YouTube csatornánkon.

A kraftie eseménysorozat állandó támogatója a Tesco Technology.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról