Szerző: Bőle György

2023. május 5. 17:30

A mágikus szám avagy a hiányzó informatikusok nyomában

Egy kő alatt kellett élni az elmúlt években ahhoz, hogy valaki ne idézze fejből az IVSZ által publikált mágikus számot. A számot, amit mindenki rosszul kommunikált, a számot, ami sokak szerint pont olyan komoly, mint egy hazai focimeccs hivatalos nézőszáma. A számot, amit igazából mindenki félreértett, és 2023-ra picit már el is avult. A számot, amit a legfrissebb kraftie adásban igyekeztünk helyrerakni.

A HWSW podcast! hatodik kraftie adásának vendége Both Vilmos, az IVSZ elnöki tanácsadója, aki személyesen bábáskodott ennek a számnak megszületésénél. Pontosabban nem ennél a számnál, de ez majd az adásból kiderül. Átbeszéltük az ominózus kutatást, illetve azt is, miért fontos, hogy legyen egy szám az informatikus hiányról, ami rávilágít a problémára, amely a családoknál kezdődik, és a kormányzati fejekben végződik.

Az adásban hivatkozott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, és a YouTube csatornánkon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról