A rendezvényeink viselkedési kódexe

A rövid változat

A HWSW célja, hogy zaklatásmentes élményt biztosítson minden rendezvényére látogatónak, nemre, szexuális orientációra, fogyatékosságra, megjelenésre, testfelépítésre, rasszra, vallásra való tekintet nélkül. A rendezvények látogatóinak zaklatását semmilyen formában nem tűrjük el. A szexuális töltetű megjegyzések és megnyilvánulások nem elfogadhatóak rendezvényeink keretei között. Fenntartjuk a jogot, hogy a szabályokat megszegő résztvevőket ellentételezés nélkül kizárjuk a további részvételből és eltávolítjuk a helyszínről.

A valamivel hosszabb változat

A zaklatás alatt értendőek a nemre, szexuális beállítottságra, fogyatékosságra, megjelenésre, testfelépítésre, rasszra, vallásra tett bántó megjegyzések, a szexuális töltetű ábrázolások, a szándékos megfélemlítés, követés, kéretlen fotók és videofelvételek továbbítása, előadások és egyéb események folyamatos megzavarása, nem odaillő fizikai kontaktus és az elutasított szexuális közeledés.

Az itt feltüntetett szabályok a támogatókra egyaránt vonatkoznak. Kiemelten igaz ez szexualizált tartalmú képek és egyéb anyagok megjelenítésére, valamint ilyen tevékenységek folytatására. A kiállítói standoknál dolgozók (ide sorolva az önkénteseket is) nem viselhetnek szexuális töltetű ruházatot, egyenruhát vagy jelmezt, és nem hozhatnak létre szexualizált környezetet.

Amennyiben egy résztvevő a rendezvény területén zaklató magatartást tanusít, a szervezőknek jogában áll saját belátásuk szerint kezelni, ide sorolva egyebek közt a résztvevő szóbeli figyelmeztetését és a rendezvény helyszínéről való azonnali, térítés nélküli eltávolítását.

Amennyiben zaklatnak, vagy más látogatókkal kapcsolatban zaklatásra leszel figyelmes, illetve bármely más egyéb problémával keresd bizalommal minél hamarabb a konferencia szervezőit.

a címlapról