Szerző: Barna József

2001. június 18. 21:47

NVIDIA nForce-ra épülő alaplapok megfizethető áron

Noha az NVIDIA egyelőre hivatalosan nem közölt információkat az nForce chipkészlet áráról (ahogy teljesítményéről sem), a The Register című brit számítástechnikai bulvárlap alaplapgyártóktól szerzett információi szerint nem kell attól tartanunk, hogy az nForce-ra épülő alaplapok ára túlzottan magas lesz - ahogy azt egyes elemzők és az Intel sejtetni engedte. Az olcsóbb nForce 220 ezek szerint 45, míg az nForce 420 55 dollárba kerül majd. Az nForce-alapú alaplapok ára így kiszereléstől függően nettó 100-125 dollár (30-37 500 Ft) közé tehető, ami kifejezetten versenyképesnek tűnik.

A The Register azt is megtudta, hogy a chip mintapéldányai júliusban érkeznek meg a gyártókhoz, míg a tömeges szállítás szeptemberben kezdődik meg. Mindez az jelenti, hogy - amennyiben a chip beváltja a hozzá fűzött reményeket - karácsonyra az nForce-alapú alaplapok dömpingje várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról