Szerző: Barna József

2001. június 17. 17:11

Az olcsóbb i845-höz drágább Pentium 4 dukál

Az x-bit labs értesülései szerint - noha a PC133 SDRAM memóriát támogató Brookdale (i845) chipkészletre épülő alaplapok legalább 25%-kal olcsóbbak lesznek, mint az RDRAM-ot használó i850-es társaik - az új Pentium 4-es rendszerek ára mégsem fog csökkenni. Ennek az az oka, hogy a Brookdale-lel szerelt alaplapok nem támogatják a hagyományos Socket423 foglalatba illeszkedő Willamette magos CPU-kat, hanem kizárólag a Socket478-as 0,13 mikronos csíkszélességgel készülő Nothwood magos Pentium 4-gyel működnek együtt.

Az Intel azonban a 0,13 mikronos gyártástechnológiára történő átállás költségeit az új processzorok árában is meg kívánja jelentetni, s ezért ezek feltehetően jóval drágábbak lesznek, mint a jelenleg is kapható Willamette magos társaik. Így, legalábbis a termékek bevezetését követő időszakban, szinte bizonyos, hogy az olcsóbb SDRAM-ot támogató alaplapra épülő Pentium 4 rendszerek építésének összköltsége semmivel sem lesz vonzóbb a felhasználók számára, mint az RDRAM-os változatoké. E helyzeten az változtathatna, ha az Intel megjelentetne Willamette magos Socket478 foglalatba illeszkedő CPU-kat is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról