:

Szerző: Barna József

2001. június 13. 20:39

Ó, te drága Tualatin

[OCWorkBench] Egyes tajvani alaplapgyártóktól kiszivárgott hírek szerint az Intel még ebben a hónapban bejelenti a mobil számítógépekbe szánt Tualatin magos processzorát, mely a keresztségben a lakonikus Mobile Intel Pentium III Processor M elnevezést kapta. Az új mobil processzor induló órajele 1 GHz és 1,13 GHz lesz. Ezen túlmenően 1,13 és 1,2 GHz-es változatban asztali PC-kbe szánt Tualatin magos Pentium III processzorok is napvilágot látnak. Mindkét típus tömeggyártása a harmadik negyedévben kezdődik el.

Az alaplapgyártók azonban szkeptikusak az új asztali változat jövőjével kapcsolatban. Ugyanis, minthogy ezek jelenleg jobb teljesítményt nyújtanak, mint a Pentium 4, az Intel mesterségesen magasan tartja majd az árukat. A gyártók ezért csak minimális mennyiségű alaplap előállítására készülnek fel, és a kereslethez igazítják majd további termelési stratégiájukat.

Az Intel adatai szerint az asztali PC-kbe szánt Tualatin magos processzorok ára a következőképpen alakul:

  • 1,13 GHz - 268 dollár
  • 1,2 GHz - 294 dollár
míg a mobil változat esetében:
  • 1 GHz - 401 dollár
  • 1,13 GHz - 637 dollár
Összehasonlításképpen: a Pentium 4 1,5 GHz processzor ára jelenleg a PriceWatch adatai alapján 227 és 255 dollár között van (RDRAM modulok nélkül).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.